Go green: Austria

Nu ştim despre alţii, dar noi, atunci c.nd plănuim o nouă vacanţă, ne dorim escapade în natură, dar şi aventuri urbane, căutăm locuri verzi, dar şi clădiri cu o arhitectură unică, vrem linişte, dar şi activităţi care să ne ţină în priză. Tocmai am găsit destinaţia de vară care corespunde tuturor exigenţelor noastre. Noi am început deja să ne facem bagajele pentru… Austria. Voi?

O VARĂ DE POVESTE LA SALZBURG

Sunt multe motive pentru care iubim oraşul lui Mozart şi pentru care ne întoarcem mereu cu drag aici. Aşa că ne-am hotărât să ţi le spunem şi ţie şi să te convingem să-i faci o vizită cât de curând.

Natură cât cuprinde. Salzburg este înconjurat de munţi care te invită la drumeții sau jogging în inima orașului. Priveliştea urbană, dar și arealul verde din jur sunt cea mai bună dovadă a legăturii dintre oraș și natură. Cultura grădinilor s-a dezvoltat aici încă de pe vremea episcopilor, transformându-se într-o adevărată tradiție.

O oază alpină. Râul Salzach străbate centrul vechi, iar pe timp de vară te invită să te relaxezi în voie pe malul său. Iar la celebrele fântâni de la Palatul Hellbrunn vei descoperi, pe de o parte, că resursele de apă ale regiunii sunt foarte bogate, dar te vei și distra cu instalația incredibil de ingenioasă.

Periplu urban pe două roți. Rețeaua de trasee ciclistice din Salzburg însumează mai mult de 180 de kilometri. Cele mai multe dintre aceste trasee se află de-a lungul râului Salzach, precum și în parcurile și aleile din oraș. Pe Aleea Hellbrunn, unde nu au acces mașinile, poți ajunge direct la Palatul Hellbrunn, iar traseul până acolo, de-a lungul stejarilor vechi de sute de ani, este idilic. În City Bike Guide Salzburg vei putea descoperi descrierile detaliate pentru 25 de trasee de bicicletă

Grădinile de bere. În Salzburg se produce bere de mai bine de 600 de ani. Cu zece berării în oraș și în vecinătate, Salzburg satisface dorințele oricărui pasionat de bere.

Salzburger Festspiele. Vara, timp de mai multe săptămâni, orașul de doar 150.000 de locuitori devine centru cultural mondial. Iar acest lucru se întâmplă datorită festivalului Salzburger Festspiele: un festival recunoscut la nivel internațional, care încântă cu muzică clasică la cel mai înalt nivel. Distracţie fără limite la Electric Love Festival. Timp de trei zile, pista de curse Salzburgring se transformă în locul perfect pentru cel mai mare festival de muzică electronică din Austria. Anul acesta, Electric Love Festival sărbătorește cea de-a VI-a ediție și se va desfășura între 5 și 7 iulie pe Salzburgring, în mijlocul naturii. Line-up-ul de anul acesta include iarăşi legendele festivalului Electric Love, printre care se numără Armin van Buuren, Steve Aoki, Nicky Romero și mulți alții.

CEA MAI FRUMOASĂ AVENTURĂ PE LAC

Iţi propunem să explorezi şi lacurile spectaculoase ale Austriei, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Nu îţi face griji în privinţa traseului, pentru că deja ţi-am pregătit noi o rută incredibilă.

KITESURFING PE LACUL NEUSIEDLER SEE

Dacă vrei să te simți ca la mare atunci când te afli în Austria, nu rata Lacul Neusiedler, cunoscut și sub numele de Marea Austriei. Lacul Neusiedler este cel mai mare lac al ţării, dar și lacul cu apa cea mai caldă. Neusiedler See este cunoscut pentru windsurfing și kitesurfing; aici are loc în fiecare an World Surf Cup. La o oră distanță de Viena.

SCUFUNDĂRI ÎN WÖRTHERSEE

Cel mai mare lac din landul Carintia, Wörthersee, este ideal pentru scufundări, pescuit sau surfing. La Kapuzinerinsel, apa turcoaz îți dă impresia că ești pe o insulă în Caraibe. Din barcă poți admira întreaga privelişte de-a lungul coastei. Experiențe culinare inedite și cazare excelentă găsești la legendarul hotel Falkensteiner Schlosshotel Felden sau la alte restaurante accesibile cu barca.

ARHITECTURA DE PE LACUL CONSTANŢA

Nici landul cel mai vestic al Austriei nu rămâne în urmă la capitolul apă. Pe malurile sale există ștranduri și multe băi naturale. Constanţa, cel mai mare lac din Vorarlberg, invită călătorii să exploreze regiunea la cârma unei bărci, să admire contrastul surprinzător dintre arhitectura veche și cea contemporană. Nu rata o plimbare în jurul portului futuristic din Bregenz!

LACURILE DIN SALZKAMMERGUT

Salzkammergut este un spațiu cultural cu totul special în Austria. Regiunea se află la marginea de nord a Alpilor și este împânzită de 76 de lacuri care au fost în posesia habsburgilor. De la mjilocul secolului al XIX-lea a devenit un adevărat magnet turistic, iar astăzi este un paradis pentru iubitorii de golf (11 terenuri de golf).

SURFING PE LACUL IRRSEE

Ia în considerare o excursie la Irrsee în regiunea Salzkammergut. Lacul este un spațiu protejat; vara temperaturile ajung până la 30 de grade, iar locul devine unul dintre cele mai apreciate pentru înot în Salzkammergut. Sporturile pe apă nu sunt deloc neglijate – poți naviga fără restricții pe întregul lac, iar surfingul este permis pe timp de vară.

SAILING PE LACUL TRAUNSEE

Lacul Traunsee este un paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice, aşa că în mod sigur îţi vei descoperi un nou hobby. De la cycling în jurul lacului, la sailing, scuba diving sau wakeboarding, totul e posibil. Pitorescul Palat Ort, localizat pe o insulă în mijlocul lacului, este punctul ideal de plecare pentru a explora istoria bogată a regiunii.

Categorii Lifestyle