Glamping. Sau cum poți să ai o vacanţă de lux la cort

credit-foto-the-stylish-camping-company

Chiar dacă urăşti până şi gândul de a dormi o noapte ȋntr-un cort, vei adora să-ţi petreceri vacanţele „glamping-uind”. Da, chiar dacă mergi la munte într-una din zilele mai reci de toamnă. De ce? Pentru că nu trebuie să sacrifici nimic din confortul de acasă.

Cu ce se mănâncă glamping-ul?

Precum spuneam, glamping nu ȋnseamnă să te ȋnghesui cu perechea sau prietenii ȋntr-un spaţiu de un metru, să suporţi praful, locatarii nedoriţi sub formă de insecte sau păianjeni sau să renunţi la tabieturile de acasă precum hrana gustoasă şi caldă servite la anumite ore sau la ritualul de ȋnfrumuseţare. Nope, glamping presupune să stai ȋn mijlocul naturii şi să beneficiezi de tot confortul de acasă, ba şi de ceva servicii de lux precum restaurante raw vegan, cosmetice bio cadou, cursuri de yoga ȋn săli superbe sau Spa. Deci, „glamping-ul” este aşa cum indică şi numele, o combinaţie ȋntre „camping” şi „glam”, un concept creat pentru tinerii care-şi doresc să-şi petreacă vacanţele la firul ierbii, dar fără să-şi murdărească prea tare converşii.

Nu trebuie să fie neapărat la cort…

Glamping nu ȋnseamnă doar confort, lux sau opulenţă, pentru asta există „all-inclusive” şi resorturi cu multe stele. Glamping ȋnseamnă experienţă, ȋnseamnă că vei posta fotografii incredibile din vacanţă pe Facebook şi-i vei ȋnverzi de invidie pe amicii tăi şi mai ales că te vei ȋntoarce acasă alt om, unul mai relaxat, mai bun, mai pus pe yoga, meditaţie, mâncat sănătos şi reinventat viaţa urbană. Atfel, glamping-ul se poate „practica” la cort, dar nu numai, poţi sta ȋn iurte, căsuţe ȋn copac, rulote trendy, cabane şic, bungalow-uri, hambare, construcţii eco sau mobile şi ȋn alte mii de astfel de locuinţe miniaturale de design. Singura condiţie este ca glamping-ul să se petreacă cât mai aproape de sălbăticie pentru ca rezidenţi să se poată reconecta la Mama Natură.

Glamping, „copilul” crizei mondiale şi al trendului „verde”

Nu mai are rost să ne ascunem după deget, precum bine spune o vorbă de duh, „iarna nu-i ca vara”, iar viaţa noastră nu mai este aşa cum era ȋnainte de 2008. A trebuit să ajustăm bugetul de viaţă, să ne mutăm ȋnapoi la părinţi, să stăm din nou la grămadă cu prietenii ca-n facultate, sau să muncim şi mai mult şi să ne permitem mai puţin. Ce să-i faci, asta e criza… Dar pe de altă parte, ȋn timp ce conturile se subţiau sensibil, dorinţa de a trăi o viaţă care să ne facă fericiţi a crescut, rezultat tot al „dragii” noastre recesiuni.  Astfel că am adoptat trendul vintage, am decis să dăm o nouă şansă manufacturii, să facem grădini urbane săpând la firul roşiei alături de vecini şi să mărim mesele din sufragierie pentru a ne ȋnfrupta din nou din bucate gătite cu drag alături de prieteni şi familie. Trendul glamping se ȋnscrie ȋn aceeaşi tendinţă mondială a revenirii la activităţile trecutului, doar că acum acestea sunt „asezonate” cu elemente moderne ce ne asigură confortul pe care lumea pre-tehnologică nu ni-l putea oferi. Ce, cumva, ai putea să te relaxezi cu adevărat ȋntr-un cort murdar, fără frigider dotat cu apă şi mere şi fără conexiune la net?!

O idee de afacere de suflet

Ai o casă cu mult teren de prisos şi simţ estetic dezvoltat? Minunat, deţii cele două caracteristici esenţiale pentru a deveni un proprietar de glamping! Dacă vrei să afli mai multe despre cum să pui bazele unui glamping, citeşte această carte, Glamping as a Business: How to Own and Run Your Own Glampsite, scrisă de Samantha Lazzaris Newport, una dintre autorităţile ȋn domeniu. Nu uita, glamping-ul presupune corturi mari de tip safari sau puse pe platforme-terasă, băi private care deţin o toaletă unde se trage apa şi duş, mâncare gourmet, destul loc pentru activităţi de grup, dar şi spaţiu pentru intimitate. De asemenea, ia ȋn considerare că ar trebui să oferi ceva ce alţii nu oferă: poate fi un pachet de wellness, cursuri, workshop-uri sau măcar un colţ de natură care să ia ochii.

„Recuzita” necesară pentru glamping: Pregăteşte-te pentru vacanţa ta stylish la firul ierbii!

SHOP THE STORY:

Categorii Lifestyle