Girls Can Fly: festivalul de parașutism feminin

girls can fly

Cele mai talentate femei parașutist din România se întâlnesc între 15 și 17 iulie la centrul de parașutism TNT Brothers de la Clinceni, la evenimentul Girls Can Fly. Sportivele își vor dovedi priceperea în cădere liberă de la 4.000 de metri în formații sau salturi amuzante tematice. Invitat special este Cornelia Mihai, una dintre cele mai bune parașutiste din lume, câștigătoare a unei medalii de aur și două de bronz la Jocurile Mondiale Aeronautice în 2015, în Dubai (FAI World Air Games).

Evenimentul Girls Can Fly, organizat de Asociația Sportivă TNT Brothers, aflat la a 5-a ediție, se adresează atât sportivelor cu licență, cât și iubitoarelor de adrenalină care își doresc un salt în tandem.

Parașutiștii licențiați în România sunt mai numeroși cu fiecare an care trece. 18% dintre parașutiștii români sunt femei, mai mult decât media la nivel mondial, de 13%. În fiecare an, la evenimentul Girls Can Fly, participantele își depășesc limitele, iar în 2015 au atins și un record național –  a fost pentru prima dată când o echipă de 10 parașutiste românce au reușit să realizeze o prindere în forma unei stele, în cădere liberă de la 4000 m.

Anul acesta, parașutistele licențiate vor avea parte de instructori care vor organiza salturi tematice, distractive, un workshop de perfecționare în pilotarea parașutei și formații în cădere liberă. Workshopul de pilotare a parașutei va fi susținut de sportiva Cornelia Mihai, membră a Skydive Dubai Swoop Team și în top 5 cei mai buni swooperi din lume. Sosită din Dubai special pentru Girls can Fly, ea va fi free load organizer pentru parașutistele licențiate, alături de Alina Sime, Safety & Training Adviser TNT Brothers.

Evenimentul Girls Can Fly este gândit să promoveze femeile în parașutism și se adresează sportivelor care au licență românească de parașutism sau o licență internațională recunoscută local, dar și femeilor curioase în ale parașutismului, care doresc să facă un salt în tandem sau să cunoască comunitatea de parașutiști din România.

Cine poate sări cu paraşuta?
Oricine îşi depăşeşte limitele şi îşi doreşte să se bucure de fiecare clipă la intensitate maximă!
Vârsta minimă pentru un salt în tandem cu paraşuta este de 18 ani. Cei care au între 16-18 ani şi îşi doresc să încerce senzaţia unui salt, au nevoie de acordul  părinţilor, legalizat de către notar.

Unde poţi sări?
Centrul de parașutism privat TNT Brothers, pe aerodromul Clinceni. Comuna Clinceni (judeţul Ilfov) este situată la vest de București, la 16 km distanță, pe DN 6, șoseaua București-Alexandria.

Când poţi sări?
În fiecare săptămână, de joi până duminică, de la ora 09:00 până la 19:00.
În Bucureşti, datorită condiţiilor climatice favorabile, cu o viteză medie a vântului mică şi multe zile însorite, perioada în care se poate practica paraşutismul este de aproximativ opt luni, începând cu luna aprilie şi până în luna noiembrie.

Mai multe informaţii: www.tnt-brothers.ro sau telefon 0371100200.

Foto: TNT Brothers

Categorii Lifestyle