Ghidul festivalurilor și al concertelor din 2019

ghidul festivalurilor

A fost un an pliiiin și urmează unul și mai și! De fapt, 2019 are toate șansele să fie cel mai bun an pentru România din punct de vedere muzical. Sunt atâtea nume wow care vor concerta în lunile următoare la noi, încât va trebui să facem cumva să ajungem la toate spectacolele.

Personal, încă sunt supărată din cauza faptului că Bon Jovi cântă la București în aceeași perioadă în care se desfășoară și Electric Castle la Bonțida. Cum să alegi între Bon Jovi și Jared Leto? E pur și simplu inuman.

Ed Sheeran vine și el pe-aici, cât să ne cânte… „So you can keep me/Inside the pocket of your ripped jeans”. Și una dintre cele mai faine surprize e concertul lui Lenny Kravitz de la Cluj-Napoca. Acestea fiind spuse, o să fie un an muzical grozav! Iar eu v-am pregătit un ghid al festivalurilor și al concertelor de neratat, ca să puteți să vă faceți planurile (și socotelile) de pe-acum.

Lenny Kravitz, 6 mai 2019, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Lenny Kravitz a mai fost în România, prima dată în 2008, când a concertat la București. Anul viitor, artistul promite un show de neuitat la Cluj-Napoca, concertul fiind parte din turneul său mondial Raise Vibration.

Lenny Kravitz a câștigat patru Premii Grammy consecutive pentru Best Male Rock Vocal Performance, stabilind un record pentru această categorie. Pe lângă succesul muzical, acesta a bifat și câteva roluri importante în filme precum The Hunger Games: Catching Fire și The Butler.

Low, unul dintre cele mai populare hituri lansate de Kravitz în ultima perioadă, va răsuna bine de tot la Sala Polivalentă din Cluj. Asta pe lângă piesele sale mai vechi, pe care fanii le știu pe de rost: Are You Gonna Go My Way și I Belong to You.

Ed Sheeran, Arena Națională din București, 3 iulie 2019

Ed Sheeran este unul dintre artiștii mari ai momentului, iar concertul său de la București este fără doar și poate unul dintre cele mai așteptate momente musicale din 2019. Eu una de-abia aștept să-l ascult live pe englezul roșcovan  și să cant alături de el piese precum: Perfect, I See Fire, Kiss Me, Photograph, Thinking Out Loud sau Shape of You.

Neversea Festival, Constanța, 4-7 iulie

Sezonul distracției la malul mării începe odată cu Neversea, festivalul ajungând acum la cea de-a treia ediție. Încă nu au fost anunțați artiștii care vor concerta în 2019, dar, uitându-ne la celelalte ediții, cred că putem paria de pe-acum că line-up-ul va fi unul bestial.

Electric Castle, Bonțida, 17-21 iulie 2019

Florence + The Machine. Thirty Seconds To Mars. Bring Me The Horizon. The Vaccines. Nebunul ăsta talentat de Tommy Cash. Să mai zic? Exact când credeai că festivalul ăsta, care este cea mai tare distracție în ploaie și noroc, nu poate deveni mai bun decât este deja, hop, apare acest line-up genial. Ne vedem la Bonțida?

Bon Jovi, Piața Constituției din București, 21 iulie 2019

În 2011, când a venit prima dată la București, Jon Bon Jovi a promis că va reveni în țara noastră. Și se pare că se va ține de promisiune, pentru că, pe 21 iulie, în Piața Constituției vor răsuna It’s My Life, Bed of Roses, Always și multe alte hituri legendare marca Bon Jovi.

The Cure, Piața Constituției din București, 22 iulie 2019

Iar surprizele din luna iulie nu se opresc aici. După Bon Jovi, avem întâlnire tot în Piața Constituției cu rockerii de la The Cure. Care îi aduc cu ei și pe irlandezii de la God Is an Astronaut, ca să iasă un spectacol de zile mari.

Untold Festival, Cluj-Napoca, 1-4 august

Unul dintre cele mai populare festivaluri din România, un brand în sine, Untold își deschide și anul acesta porțile, între 1 și 4 august. Încă nu au fost anunțați headlinerii, dar am putea paria că Armin van Buuren vine și anul acesta să facă show până în zori de zi.

Summer Well Festival, Domeniul Știrbey din Buftea, 10-11 august

Este deja o tradiție ca, în weekendul de la jumătatea lunii august, să îți iei păturica și să mergi la Summer Well, festivalul care nu dă niciodată greș cu line-up-ul și care îți induce acea stare de vacanță și relaxare. Nu degeaba i se spune A Festival Like a Holiday. Anul acesta, The National, The 1975, Maribou State, Pale Waves, Black Honey și Tender vor urca pe scena amenajată pe pajiștea de la Știrbey.

Metallica, Arena Națională din București, 14 august 2019

Și evident că din această listă nu puteau lipsi clasicii… rockerii de la Metallica revin în România pentru un nou concert nebun!

Awake Festival, Gornești, 15-18 august 2019

Awake este un festival care crește de la an la an, asta ca să nu mai vorbesc de faptul că e organizat într-un loc absolut senzațional: Castelul Teleki din Gornești, județul Mureș. În 2018 i-am avut pe Milky Chance și Morcheeba, plus o mulțime de alți artiști autohtoni foarte faini, și sunt tare curioasă de line-up-ul din 2019.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle