Ghid de iarnă: îngrijirea mâinilor în 3 pași

Pielea mâinilor este sensibilă, însă devine mult mai fragilă odată cu temperaturile care scad în ritm alarmant. Frigul și vântul sunt alți doi factori care ne afectează pielea mâinilor, aceasta devenind uscată și predispusă la crăpături. Pentru a preveni acest lucru, urmează ghidul nostru de îngrijire format doar din 3 pași.

Exfolierea mainilor

Exfolierea este un pas important în rutina de îngrijire a mâinilor, deoarece astfel îndepărtăm celulele moarte de la suprafața pielii. Totuși, îți recomandăm să nu exagerezi cu acest proces. O dată pe săptămâna este suficient. În caz contrar, celulele moarte îndepărtate prea des pot sensibiliza pielea mâinilor, aceasta devenind mult mai deshidratată și sensibilă la frig. Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrubului să nu fie foarte agresive.

Sephora Collection, Exfoliant pentru maini

Hidratarea este un must

Îngrijirea mâinilor este esențială pentru fiecare dintre noi. În acest sezon avem nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini nutritiva și să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineața și seara. Bogată în uleiuri hidratante și ingrediente active din plante, crema de maini cu acid hialuronic de la Cremeria repară și hrănește în profunzime pielea mâinilor. Nu este grasă și se absoarbe foarte rapid în piele.

Cremeria, Crema de maini Handsome cu acid hialuronic 35 lei

Apelează la măștile pentru mâini.

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, și pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat. Poți apela și la măștile dedicate mâinilor care se găsesc sub formă de mănuși îmbibate cu ingrediente benefice pentru pielea mâinilor. Acestea se aplică timp de 15-20 minute.

Starskin Nourishing Hand Mask Gloves, 45 lei