Get the Summer Look – Cum să te machiezi pentru o petrecere pe plajă

machiaj party plaja

Un lucru e sigur în această vară: avem de unde alege. Ten fără cusur, sprâncene texturate, pistrui – pe care, dacă nu-i avem, îi facem -, buze şi pleoape pictate în culori vibrante… aşa sună propunerile pe care designerii le-au sugerat pentru acest sezon. Ce produse folosim, când e too much şi cum obţinem un rezultat echilibrat? Află de la Maria Ştefan, beauty editor & make-up artist.

HYPER REAL GLOW

Tenul luminos, un adevărat veteran în zona de frumusețe, se menține ferm pe poziții și nu se lasă detronat. În traducere, fondurile de ten cu finish satinat și iluminatoarele sunt produsele pe care vrei să le bifezi în cazul în care îți dorești un ten care emană prospețime. Recomandarea mea: produsele cu acoperire mică spre medie, precum fondul de ten MAC Face & Body Foundation, 161 lei (9).

machiaj party plajă

Pentru a amplifica efectul de glass skin, aplică local, pe cele mai înalte puncte ale feței, un iluminator lichid sau compact, dar cu o textură cremoasă. O variantă bună poate fi Lancôme Custom Strobing Drop, 157 lei (4).

machiaj party plajă

KEEP IT BOLD!

machiaj party plajă

Deja avem un ten impecabil, așadar urmează să adăugăm o notă de culoare, iar nuanțele vibrante sunt ideale pentru machiajele de vară. Pentru a obține un look echilibrat, alege zona pe care vrei să o evidențiezi. Pleoape sau buze? Eu îți ofer câteva variante pentru fiecare în parte.

machiaj party plajă machiaj party plajă

Fie că alegi un fard sau un eyeliner colorat, pune accentul pe pleoape folosind o singură culoare. Verde, albastru cobalt, fuchsia sau galben neon – rămâne la alegerea ta ce folosești. Încearcă Melkior Matte Eyeshadow, 29,90 lei (1;10); pigmentul Inglot Body Pigment powder, 67 lei (7);

machiaj party plajă

NYX Vivid Brights Liner, 29 lei (8). Ce-i drept, nu ne-am născut cu pensula de eyeliner în mână, dar cu puțin exercițiu îți va ieși acea linie precisă mult dorită. Dacă nu te simți pregătită pentru acest pas, ai nevoie doar de o pensulă plată și de una de blending pentru a realiza un machiaj minimalist. Orice ar fi, nu uita să aplici o bază înainte – Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, 126 lei (5). Îți spuneam mai devreme că trebuie să alegem între pleoape vibrante sau buze statement, iar în cazul în care alegi buzele, recunosc, e mai ușor.

machiaj party plajă

Ai nevoie doar de rujul potrivit într-o nuanță super hot! Sugestia mea este să folosești un produs mat și să îți hidratezi bine buzele înainte de aplicarea lui. YSL Tatouage Couture, 177 lei (2).

NATURAL BROWS

Dacă înainte vorbeam despre o multitudine de produse pentru machiajul sprâncenelor, află că de această dată ai nevoie doar de puțin fard și un gel bun de fixare. Sunt în tendințe sprâncenele naturale, ușor evidențiate și texturate, dar mai ales bine fixate. Pentru acest pas îți recomand Benefit 24h Brow Setter Gel, 131 lei (6) – it’s a game changer. FAKE IT!

machiaj party plajă

Pistruii nu mai reprezintă un element de care ne ferim, ba mai mult, sunt din ce în ce mai doriți. Dacă nu îi ai în mod natural, îi poți obține foarte ușor. Folosește o pensulă subțire de eyeliner și aplică punctat un fard de sprâncene cremos în zonele unde pistruii și-ar face apariția în mod normal. Estompează cu degetele acolo unde este cazul și… voilà! Încercă Maybelline Tattoo Brow Pomade, 61 lei (3).

Foto: Hepta