Get the look: Machiaj smokey eyes pentru ochi căprui

Ai ochii căprui și te gândești ce  machiaj ai putea să porți pentru o seară specială, poate de Valentine’s, sau te pregătești pentru o petrecere alături de prieteni? Ce spui de un machiaj smokey eyes pentru ochi căprui? Machiajul fumuriu rămâne un look clasic, care nu se va demoda niciodată. Propus și în acest sezon de make-up artiștii caselor de modă, smokey eyes se păstrează în topul preferințelor anului 2019.

În cazul acestui tip de machiaj, contează extrem de mult aspectul tenului, căruia trebuie să îi acorzi puțin mai multă atenție. Pregătește tenul folosind o bază iluminatoare, precum MAC Strobe Cream, pentru a hidrata tenul și a obține un efect glowy. Orientează-te către un fond de ten lichid cu acoperire medie, precum L’Oreal True Match, pe care îl poți aplica folosind o pensulă de buffing, iar pentru un efect de ten de porțelan tapotează totul cu un burețel de machiaj. Ai grijă să nu încarci zona ochilor cu fond de ten, deoarece în această porțiune vei aplica un concealer lichid pe care îl concentrezi în colțul intern și ușor spre jumătatea irisului. Orice exces de produs se va strânge inestetic. Dacă îți dorești un ten luminos și fresh, aplică 1-2 picături de iluminator lichid peste fondul de ten, în punctele cheie: cel mai înalt punct al pomeților, arcadă, arcul lui cupidon, puntea nasului și deasupra sprâncenelor. Fixarea machiajului o poți face cu ajutorul unei pudre pulbere, recomandarea mea fiind Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder, iar apoi putem vorbi despre conturarea tenului.

Tenul tinde să își piardă vizual volumul după aplicarea fondului de ten, așadar are nevoie de puțin ajutor din partea ta. Folosește un bronzer, Benefit Hoola Bronzer e perfect pentru a încălzi puțin tenul, apoi aplică un fard de obraz potrivit, precum nuanta Rose Ambre de la Bourjois, urmat de iluminatorul compact pe care îl aplici în aceleași zone în care ai folosit iluminatorul lichid.

Deoarece încerc să evit obținerea unui machiaj care înăsprește trăsăturile, conturarea sprâncenelor este unul din lucrurile pe care le iau în calcul atunci când realizez un smokey eye. Așadar, îți recomand să mergi pe un stil cât mai natural, fără a contura sprâncenele într-un mod grafic. Încearcă să trasezi linii scurte și precise cu ajutorul unui creion doar în zonele în care există goluri, apoi folosește un gel de fixare. Ideal in acest caz este gelul de sprancene de la Anastasia Beverly Hills.

Machiajul ochilor se realizează super ușor folosind doar câteva produse. Ai nevoie de un eyeliner gel (sau creion dermatograf), câteva farduri pentru a crea efectul fumuriu (îți recomand fardurile individuale Melkior sau paleta Boys’N’Berries Sunset Beach) și muuultă mascara, preferata mea fiind Yves Saint Laureant The Curler.

Începe cu aplicare eyelinerului gel pe pleoapa mobilă și difuzează marginile cu ajutorul unei pensule. Nu îți face griji, nu trebuie să îți iasă perfect. Folosește apoi cea mai închisă nuanță de fard pe pleoapa mobilă (îți recomand un maro închis dacă nu stăpânești foarte bine lucrul cu negru) și o nuanță de tranziție (un maro puțin mai deschis, de exemplu) și difuzează fardul în pliul pleoapei. Aplică o nuanță mai deschisă și estompează în continuare fardul urcând ușor spre arcadă și în diagonală, spre tâmple. Conturează cu ajutorul eyelinerului conjunctiva (sau linia apei) și difuzează nuanțele pe pleoapă inferioară în ordinea in care le-ai folosit pe pleoapă superioară. La final, folosește din plin mascara și alege pentru buze un ruj sau un gloss nude.

Foto: PR

Foto Cover & Machiaj: Maria Stefan

Tendințe în frumusețe: stilul Garçonne Chic&Glamour