Gérard Depardieu (72 de ani) a fost acuzat de viol

gerard depardieu

Actorul francez Gérard Depardieu a fost acuzat că ar fi violat o actriță mai tânără decât el cu aproape 50 de ani, în 2018. Numele actriței care a înaintat plângerile nu e fost dezvăluit din motive legale, dar aceasta nu e la prima inițiativă de acest fel.

Actorul a mai fost acuzat de viol și de hărțuire sexuală și în urmă cu trei ani, dar procedurile legale nu au avansat din cauza lipsei dovezilor concludente. Totuși, victima nu a renunțat la demersul său și a relansat procedurile în instanță împotriva atacatorului său. Depardieu nu a fost arestat, dar se află sub supravegehre judiciară și neagă, prin avocatul său, orice acuzație de viol.

gerard depardieu
Gerard Depardieu și Andie McDowell, în 1991, la Globurile de Aur

Se pare că actele de viol de care a fost acuzat cunoscutul actor francez ar fi avut loc în 2018, în casa acestuia din Paris, locul în care ar fi invitat-o pe victimă sub pretexte profesionale, de a repeta scene dintr-un film în care jucau împreună. Depardieu susține că între el și victimă exista o relație veche prietenie, mai ales între el și tatăl femeii care îl acuză și că relația dezvoltată mai târziu între el și actriță ar fi fost una consensuală și că ar fi ajutat-o cu sfaturi în cariera artistică.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi, dar firea sa controversată este la fel cunoscută precum talentul său. A jucat în peste 180 de filme, printre care Cyrano de Bergerac, The Man in the Iron Mask sau Life of Pi.  

În 2013, actorul a declanșat o controversă imensă când a renunțat la naționalitatea franceză in favoarea celei rusești, ca semn de protest față de impozitele mari percepute de statul francez. Atunci, președintele rus Vladimir Putin l-a invitat la cină pentru a sărbători obținerea cetățeniei rusești.

Viața sentimentală a lui Gérard Depardieu a fost la fel de agitată. Acesta a fost căsătorit cu actrița Elisabeth Guignot între 1970 și 1996 și au avut doi copii – Guillaume și Julie, iar fiul lor a decedat în 2008, la vârsta de 37 de ani. Actorul mai are o fiică, Roxanne, născută în urma relației extraconjugale cu modelul Karine Silla, în 1992.

Apoi, Depardieu a început o relație cu actrița franceză Carole Bouquet, din 1997 și până în 2005. Cea mai recentă relație cunoscută a actorului este cea cu Clémentine Igou (41 de ani), absolventă a Universității Harvard.

gerard depardieu

Gérard Depardieu a fost protagonistul mai multor acte scandaloase de-a lungul timpului. În 2011, în timpul unui zbor cu avionul de la Paris la Dublin, acesta a fost acuzat de comportament neadecvat după ce a urinat într-o sticlă, pentru că nu a mai avut răbdare până la aterizare și nu a fost lăsat să folosească toaleta din aparatul de zbor.

În 2013, a fost amendat la Paris cu 4000 de euro și i s-a suspendat permisul auto timp de șase luni după ce a căzut de pe scuterul pe care îl conducea în stare de ebrietate.

Acesta a simțit nevoia și să critice vehement industria de film internațională în 2016, când a spus că ”Cinemaul nu mai există și că industria filmului e doar o lume terorizată de americani”.

De asemenea, în 2014 a declarat că obișnuiește să bea câte 14 sticle de vin pe zi. ”Nu pot bea ca o persoană normală. Pot da gata câte 12,13, 14 sticle de vin odată.”

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle