Geoge Piștereanu (Ferma, PRO TV): ”Aș putea să mă înțeleg cu oricine!”

george pistereanu

George Piștereanu (30 de ani), cunoscutul actor român care s-a afirmat în ”Eu când vreau să fluier, fluier” și mai apoi în ”La Gomera” și în serialul ”VLAD” (PRO TV), printre altele, este unul dintre Orășenii de la ”Ferma”. George este un profesionist extrem de disciplinat, care ar face orice pentru a intra cât mai bine în pielea personajului său și se pregătește constant pentru a- și menține polivalența în aptitudini. În ceea ce privește interacțiunea lui cu ceilalți concurenți de la Ferma, George spune ca are o abordare pozitivă și e genul de persoană care s-ar înțelege bine cu oricine.

Ce ai învățat din primele tale roluri, ca actor? A fost vreun sfat pe care nu-l poți uita?

Cred că în primul rol am fost luat pe nepregătite. Îmi doream să fac un proiect „top of the top”, am curajul de a mă arunca în lucruri mari și de a-mi depăși temerile. Lucrurile pe care le-am învățat în „Când vreau să fluier, fluier”, în acele 6 luni de casting cu Florin Șerban, au fost școala de actorie care m-a ajutat la tot ceea ce aveam de făcut. Norocul de a lucra cu Florin mi-a definitivat cariera actoricească.

george pistereanu

Florin Șerban a făcut niște cursuri de actorie și dacă îi veți întreba pe oamenii care au fost la acele cursuri, veți auzi doar lucruri bune, mai ales despre faptul că modul lui de a lucra este unul eficient, bazat pe exemple clare și oferă șansa ca, la final, regizorul să scoată cele mai bune lucruri din actor.

Au fost foarte multe lucruri pe care le-am învățat, dar ceva ce îmi vine acum în minte este faptul că el avea obiceiul de a da exemple din tot felul de culturi. Dar un exemplu era că în momentul în care ai o scenă puternică, ceea ce este mai important nu este momentul exploziei, ci cel de dinaintea exploziei. Iar el spunea că pe oameni îi interesează mai mult momentul în care un butoi cu pulbere stă să explodeze decât cel în care a explodat, care durează doar câteva secunde. Noi avem tendința de a ne duce în explozie, iar el m-a învățat cât de important este acel moment de dinainte.

Actorie, sport, motoare, cântat la chitară. Cum îți faci timp pentru toate și la ce nu ai putea renunța?

Eu cred că este timp pentru orice J! Dacă îți împarți timpul cu grijă și nu exagerezi în anumite privințe, cred că îți poți găsi timp pentru toate lucrurile. Anumite lucruri le fac frecvent, precum sportul, motociclismul, chitara. Eu nu ies extrem de mult în club, nu pierd foarte mult timp în anumite activități, totul este foarte calculat. Am avut zile cu trei antrenamente, trei evenimente și o petrecere – toate calculcate ca a doua zi să fiu capabil să mă pot duce la muncă și să mă odihnesc. Cred că totul ține de priorități.

Acum vreau să mă apuc de două sporturi, așa că voi tăia din lucruri pe care le fac pentru a-mi găsi timp. Eu merg pe ideea că orice lucru pe care-l trec în CV-ul meu: scrimă, înot, baschet, krav maga, tir sportiv, tir cu arcul, le-am și făcut la un moment dat în viața mea. Evident, dacă voi avea un rol în care personajul lucrează cu foarte multe arme, deși eu am fost campion la tir, mă voi duce și exersa pe armele pe care le va cere regizorul.

george pistereanu

Nu cred că e vorba de renunțat, ci de momentul în care te afli tu în viață. Dacă faci ceea ce te face fericit și te poate ajuta, nu renunți la nimic, ci doar lași pentru mai încolo.

Descrie tipul de persoană cu care nu te-ai putea înțelege niciodată în Fermă. Și cu cine ai putea colabora foarte bine?

Fiind vorba despre o perioadă limitată în care trebuie să conviețuiești, eu cred că aș putea să mă înțeleg cu oricine. Cred că, de fapt, frustrarea de a sta cu anumite persoane pornește de la noi, deoarece noi vrem să schimbăm ceva la acea persoană.

În general, eu fiind o persoană extrem de pozitivă, o persoana negativă m-ar pune pe gânduri. În schimb, cu cele pozitive, lipsite de măști, cred că aș colabora cel mai bine. Dar nu aș judeca, ci aș vrea să colaborez și cu persoane pe care le consider negative.

Foto: PRO TV