Gear Fit2 – antrenorul personal de fitness care îți stă la încheietura mâinii

VAL_1346

Când am primit invitaţia de a merge la Milano pentru a asista la lansarea Gear Fit2, o brăţară smart dedicată unei experienţe de fitness mai eficiente, întâiul meu gând a fost să încerc să îmi amintesc când a fost ultima dată când am făcut sport. Mi-a năvălit în minte o imagine de vara trecută, în care încercam să îndeplinesc performanţa de a face o oră de jogging fără să: 1. îmi explodeze vreunul dintre plămâni de la efort 2. mă împiedic de cablul de la căştile ataşate de telefon 3. scap pe jos telefonul cu ocazia uneia dintre multiplele deblocări dedicate verificării stadiului în care se află antrenamentul.

Din paragraful de mai sus se poate deduce uşor faptul că sportul nu se numără printre activităţile pe care le fac des – motivul principal fiind că, de cele mai multe ori, am nevoie de un mic imbold ca să îmi deschid apetitul pentru niște antrenament fizic. Însă, când Samsung România mi-a propus o sesiune de fitness altfel, mai exact, una potenţată graţie tehnologiei wearable, am acceptat pe loc.

Până la Milano am ajuns cu avionul însă, odată instalată la hotel (şi echipată cu un Gear Fit2), am pornit pe jos în explorarea oraşului. Cum au trecut 16 ani de când am fost ultima dată în Milano, mi-am permis să mă pierd printre străduţele pitoreşti. Ceva vreme mai târziu, ocupată să casc ochii precum un copil după acoperişurile clădirilor care ascundeau aproape fiecare câte o grădină luxuriantă, nici măcar nu realizasem că trecuseră deja în jur de trei ore, iar brățara Gear Fit2 mă anunţa cu un vibrat entuziast că parcursesem 22.000 de paşi (echivalentul a 17 kilometri).

Dacă pe prietenele care mă sună din când în când să mă cheme la o oră de alergat sau la o ședință de Pilates le păcălesc cu diverse scuze, amânând invitaţia pentru o dată ulterioară, Gear Fit2 funcţionează ca un soi de Jiminy Criket electronic care stă mereu pe aproape, fără să îi sesizez constant prezenţa, dar care îmi aminteşte, din când în când, cu un vibrat subtil, că e cazul să mă pun în mişcare, şi, cel mai important pentru mine, mă provoacă să mă autodepăşesc.

În plus, brăţara Gear Fit2 e în sine un accesoriu cool. Are o tentă sporty, dată de cureaua din silicon (care este atât de uşoară încât uiţi că ai ceva de jur împrejurul încheieturii), dar am purtat-o la fel de bine împreună cu hainele de workout, alături de jeanși şi un tricou, dar şi împreună cu o rochie petrecută. E disponibilă în trei variante de culori – roz, albastru şi negru, şi, pe deasupra, interfaţa poate fi personalizată cu diverse watchface-uri (poţi alege dintre cele existente sau poţi descărca numeroase altele noi).

IMG_4512

A doua zi în Milano ardeam de nerăbdare să îmi depăşesc recordul de calorii arse, lucru care s-a şi întâmplat, în cadrul unei şedinţe de workout cu Adrian Collins. Adrian a organizat The Social Butterfly, sesiunea de sport ideală pentru o sală de 51 de jurnalişti preocupaţi să aibă mai aproape telefonul mai degrabă decât sticla de apă. The Social Butterfly se traduce printr-o o colecţie de mini-sesiuni de antrenamente diverse, menite să creeze explozii de energie inteligent dozate. Nu m-am mai împiedicat de firul de la căşti şi nici nu am mai riscat să îmi scap telefonul din mână, pentru că Gear Fit2-ul îmi monitoriza, din încheietură, nu numai fiecare mişcare, ci şi ritmul cardiac, durata antrenamentului şi numărul de calorii arse, urmând să îmi transmită toate aceste informaţii în mod detaliat, pe telefon.

Apropo de telefon, Luke Bache, antrenor de Yoga şi meditaţie, a propus grupului de jurnalişti şi bloggeri lipiţi 24/7 de smartphone-uri, o oră de relaxare totală, dezlipită de telefoane, dar nu şi de tehnologie. Timp de şaizeci de minute, Luke ne-a provocat să lăsăm deoparte telefoanele, gândurile, stresul, şi să ne concentrăm exclusiv pe instrucţiunile şoptite la ureche (alternativ, în urechea stângă pentru emisfera dreaptă a creierului, şi vice-versa), prin căştile Gear IconX. Graţie tehnologiei wireless şi a capacităţii de stocare de 4GB, Gear IconX îndeplineşte funcţii multiple – de la rolul de antrenor personal (poţi descărca lecţia de Connected Mindfulness de pe website-ul lui Luke, precum şi orice alt ghid audio pentru orice tip de antrenament), şi până la player de muzică, GPS, monitor al bătăilor inimii, şi element de motivaţie (graţie sistemului vocal integrat, care îţi poate oferi în timp real informaţii despre workout-ul tău).

Aş mai putea continua povestea, spunându-vă cum, chiar şi după ce am ajuns acasă, Gear Fit2 nu s-a dezlipit de încheietura mea stângă, motivându-mă să ies la alergat, mulţumită că pot renunța la orice alt device pentru a mă putea concentra pe antrenament şi, pe deasupra, monitorizându-mi obiceiurile de somn, spre a-mi putea sugera, apoi, pe telefon, un stil de viaţă mai bun. O vibraţie subtilă mă anunţă, însă, că am stat deja prea multe ore aşezată pe scaun la birou, şi că ar fi timpul pentru o pauză de plimbare până la supermarket-ul de la colţ, pentru un fresh de portocale.

Pe lângă pozele pe care le-am făcut cu Samsung Galaxy S7 Edge, la evenimentul din Milano am descoperit cel mai cool mod de a face un selfie - mai exact, în varianta surround, cu ajutorul camerei Gear 360, care include mai multe moduri de captare a imaginii - video, foto, time lapse video şi looping video, care pot fi apoi urcate şi distribuite pe Facebook, YouTube, Twitter şi Google Street View.
Pe lângă pozele pe care le-am făcut cu Samsung Galaxy S7 Edge, la evenimentul din Milano am descoperit cel mai cool mod de a face un selfie – mai exact, în varianta surround, cu ajutorul camerei Gear 360, care include mai multe moduri de captare a imaginii – video, foto, time lapse video şi looping video, care pot fi apoi urcate şi distribuite pe Facebook, YouTube, Twitter şi Google Street View.

_VAL3203

Samsung Gear Fit 2 este disponibil la partenerii Samsung, în culorile Pink, Blue și Dark Grey. Căștile Gear IconX vor fi disponibile de la sfarsitul lunii iulie, la partenerii Samsung. Camera Gear 360 va fi disponibilă în ultimul trimestru al anului, la partenerii Samsung.

Foto: Samsung; arhiva personală

Categorii Lifestyle