Geanina Ilieș (Gospodar fără pereche, PRO TV): ”Întotdeauna am ales să risc, de la schimbarea carierei și până la viața personală”

geanina ilies gospodar fără pereche

Geanina Ilieș a înlocuit-o pe Anamaria Prodan în postul de prezentatoare a reality-show-ului ”Gospodar fără percehe”, de la PRO TV. Geanina ne vorbește depsre noua ei ipostază și despre viziunea ei asupra deciziilor care îi marchează viața personală.

Geanina, cum te simți în această ipostază, de gazdă la Gospodar fără pereche?

Înainte să dau examenul pentru jurnalism, m-am gândit foarte mult dacă să fac psihologie sau jurnalism, întotdeauna mi-a plăcut să vorbesc cu cei din jurul meu, să îi cunosc, să îi ajut, să le dau sfaturi. În viață, m-am întâlnit de multe ori cu situația în care prieteni apropiați, frații mei sau rude se confruntau cu diverse probleme, iar eu le-am fost aproape, i-am ajutat cât am putut. De aceea, cred că mi se potrivește foarte mult acest rol de prezentatoare a emisiunii Gospodar fără pereche. Este o emisiune atât de frumoasă, eu eram o telespectatoare fidelă și s-au legat lucrurile, pentru că nimic nu e întâmplător în viață. Ideea emisiunii se completează foarte bine cu felul meu de a fi: îmi place să ajut, să fac treabă, să-mi protejez apropiații, să ascult și să fie iubire în jurul meu.

Cum a fost la filmări, prin ce aventuri ați trecut pe-acasă pe la flacăii din show?

Nu a fost chiar ușor să vizitez gospodarii, mai ales că sunt de prin toate părțile acestei țări minunate. Am fost într-o excursie continuă de peste 3 000 de kilometri, parcurși în mașină, cu o mulțime de bagaje, haine și echipamente de filmat. A fost destul de obositor, dar mi-am reamintit ce țară frumoasă avem! Am mers de la București la Iași, Sibiu, Tulcea, Turda, Neamț și, de fiecare dată când mă uitam pe geam, mă relaxam văzând peisaje absolut minunate și mă încărcam cu energie pozitivă. Mi-am dorit mereu să ajung să bat țara-n lung și-n lat, dar nu avusesem timp, așa că pentru mine a fost o combinație de oboseală, inspirație și determinare. Inevitabil, am trecut și printr-o serie de aventuri, pentru că eu nu sunt perfectă, sunt și împiedicată de multe ori, așa că mi-a zburat la un moment dat pălăria din mașină, au căzut bagajele din mașină, mi-am pierdut telefonul pe un câmp și am început vreo 10 oameni să-l căutăm. Dar le-am primit pe fiecare cu zâmbetul pe buze și am făcut mereu haz de necaz, așa sunt eu.

geanina ilies gospodar fără pereche

Să facem o analogie între ”gospodarul fără pereche”, de la țară și băiatul de oraș care își caută o parteneră. Unde câștigă și unde pierde fiecare?

Cred că, la un anumit nivel, la bază sunt aceleași elemente și întotdeauna am crezut că, dacă ai puțin noroc, curaj și știi să trăiești clipa, ți se vor întâmpla lucrurile pe care ți le dorești. Gospodarii din emisiune au avut curajul să se înscrie și să spună: da, vreau să-mi găsesc jumătatea!. Și admir această tărie de care au dat dovadă. Spre deosebire de cei care locuiesc la oraș, cred că gospodarii mei sunt mai presați de muncă, de toate lucrurile care nu suportă amânare, de animale, de agricultură, de toate treburile specifice fiecăruia. Unii dintre ei m-au surprins că nu se opreau nicio clipă din a se gândi ce mai au de făcut, nu conștientizau că, pentru a putea duce totul mai departe cu munca, trebuie să fie mulțumiți și cu ce au acasă, cu cine împart totul, cu cine se sfătuiesc. Mă bucur că ăsta este acum rolul meu: să îi ajut să-și prioritizeze viața personală, să-și găsească sufletul pereche, să se și distreze! Iar băieții din acest sezon o să vă surprindă, pentru că sunt tineri, frumoși, cu personalități puternice și și-au construit afaceri potrivite felului lor de a fi.

geanina ilies gospodar fără pereche

Tradiția spune că bărbatul face primul pas în relația cu o femeie. Tu ce părere ai de acest aspect? Femeia trebuie să aștepte să fie remarcată?

S-au schimbat mult lucrurile! Fetele sunt mult mai dezinvolte, știu ce vor. Și, până la urmă, eu cred cu tărie că, atunci când îți dorești ceva, fie că e vorba de iubire, de un job, de un vis, e important să faci ceva în direcția asta. Imaginează-ți că ești într-o gară, vrei să mergi la munte, dar alegi să nu te urci în trenul de pe peron. Dacă nu riști, nu câștigi și apoi ajungi să te frustrezi, să regreți. Eu întotdeauna am ales să risc, de la schimbarea carierei și până la viața personală. Nu mi-a fost niciodată frică de refuzuri, ba dimpotrivă, am învățat mai mult din refuzuri decât din orice altceva.

Într-o eră în care site-urile de matrimoniale și de înfiripare de relații sunt la mare căutare, mai mulți tineri vin la o emisiune tv să-și găsească o parteneră. Ce crezi că-i determină să facă acest lucru?

Cred că această digitalizare și eră a internetului a făcut ca televiziunea să fie mai aproape de oameni. Pe cei pe care îi vedeai numai pe micile ecrane îi urmărești azi pe Facebook și Instagram, ajungi să îi cunoști și să îi simți mai aproape. Cred că acest fenomen a făcut ca televiziunea să nu pară ceva de neatins, să înțelegi că e vorba despre oameni reali, emoții reale, povești reale și să nu mai existe o reticență în a apărea propriu-zis la televizor. Suntem mai curajoși, mai încrezători și dispuși să ne spunem poveștile. În plus, s-a văzut că emisiunea Gospodar fără pereche e pe bune, avem gospodari care s-au îndrăgostit sezoanele trecute, care s-au căsătorit. Asta e și ce ne dorim, să unim suflete, iar cei de acasă văd asta și conștientizează că au o șansă să ajungă mai repede la ce-și doresc.

geanina ilies gospodar fără pereche

Tu ce ai căuta la un posibil partener? Ce apreciezi la un bărbat?

Am căutat și am găsit! Inteligența, sinceritatea și inspirația pe care mi-o dă când vine vorba de orice, de la business la o seară petrecută acasă, cu floricele și filme!

Ești mamă de băiat. Ai avut discuții cu fiul tău legate de fete, de primii fiori ai dragostei? Ce-l sfătuiești?

Da, clar! Noi vorbim despre orice, nu avem secrete unul față de celălalt. Îmi povestește, îmi cere sfaturi despre fete și cum să se poarte în preajma lor. Sunt foarte mândră de el, e foarte matur și, în același timp, jucăuș. Mi-am dat seama că a observat asta pe parcurs, crescând alături de mine și de mama, a văzut cum suntem noi. Nu cred că a conștientizat divorțul, pentru că era prea mic, dar i-am explicat că a fost mult mai important ca el să crească într-o familie în care liniștea sufletească este foarte importantă. În viață, contează cu ce bagaj pleci de acasă și de aici am luat,împreună cu tatăl lui, decizia de a divorța: am vrut ca fiul meu să crească într-un mediu frumos. A simțit asta și acum cred că a început să conștientizeze cu adevărat cât de importantă este familia. Iar unul dintre lucrurile pe care i le spun mereu este să respecte femeia.

Categorii Lifestyle