Garderoba weatherproof: Ținuta de birou pentru vremea ploioasă

hepta_2314746

Se anunţă o vară cu ploi neaşteptate – iată, aşadar, câteva trucuri pentru a-ţi adapta garderoba stărilor capricioase ale vremii:

Stăpâneşte arta suprapunerilor

Când dimineaţa plouă, la prânz este soare, în birou suflă aerul condiţionat, iar când ieşi la masă la prânz, te copleşeşte căldura, secretul pentru a te simţi confortabil întreagă zi este să te bazezi pe un joc al suprapunerilor. Poartă o rochie vaporoasă cu un pulover pe gât pe dedesubt, o vestă din tricot pe deasupra unei cămăşi din bumbac, sau un top strâmt pe dedesubtul unei cape.
Ca să eviţi un look bulky, alege tricotaje subţiri din lână fină, şi evită să suprapui mai mult de două piese una peste cealaltă. De asemenea, pentru a crea un echilibru al imaginii de ansamblu a siluetei, în cazul layering-ului în partea superioară a corpului, asortează pantaloni pană sau fuste creion, evitând piesele cu croială largă.

FotorCreated1

Fă-le ale tale: Capă Zara – aici; Vestă Zara – aici; Pulover Topshop – aici

FotorCreated3

Fă-le ale tale: Cămașă Mango – aici; Pulover Topshop – aici; Cămașă Zara – aici

Nu renunţa la outerwear

Nu te grăbi să pui la păstrare pentru toamnă piesele de outerwear precum windbreakers, mantourile sau trench coat-urile. Păstrează-le la îndemână pe cele din materiale subţiri, dar impermeabile, şi mergi pe varianta siluetelor largi, relaxate, care pot acomoda pe dedesubtul lor suprapunerile despre care vorbeam mai sus, astfel încât look-ul final să nu fie unul îndesat și încărcat.

coats

Fă-le ale tale: Trench coat Kitx – aici; Sacou Mango – aici; Trench coat Mango – aici

Alege pantofii potriviţi

În zilele ploioase (sau în care se prevăd averse), evită orice stil de pantof cu decupaje (chiar şi minimale, de tipul unui peep toe). De asemenea, ocoleşte pantofii cu talpă subţire, în care este mai probabil să între apă sau să îţi fie frig. Optează în schimb pentru mocasini (cei cu talpă din cauciuc, inspirată de cea a bocancilor, arată super cool şi se potrivesc perfect alături de pantaloni slim sau o rochie stil cămaşă), pentru botine cu toc mic pătrat (poartă-le cu rochii trei sferturi), pantofi cu şiret, de inspiraţie masculină, sau pumps cu toc gros şi siluetă full.

FotorCreated4

Fă-le ale tale:

pe rândul de sus: Botine Zara – aici; Pantofi Isa Tapia – aici;

pe rândul de jos: Mocasini Zara – aici; Pantofi Marni – aici

Poartă o pălărie

Deşi este metoda tradiţională de a te feri de averse, nu multă lume se gândeşte să poarte o pălărie  atunci când plouă. Asigura-te că alegi una dintr-un material care nu se va strica în contact cu apa. În rest, selectează modelul în funcţie de preferinţă, dar şi ţinând cont de forma feţei – dacă ai faţa ovală, alege pălării cu boruri de dimensiuni medii şi calotă joasă sau şepci stil newsboy; dacă ai o faţă mai degrabă pătrată, alege pălării cu boruri largi, supradimensonate, şi calote rotunde, pentru a echilibra trăsăturile ascuţite; în cazul unei feţe rotunde, orientează-te către modele cu calotă înaltă, niciodată rotundă, ci angulară sau asimetrică; dacă ești posesoarea unei feţe în formă de inimă, mergi pe varianta pălăriilor cu boruri de dimensiuni medii (gen cloş), cu linii rotunjite şi forme asimetrice.

palarii
Fă-le ale tale:

pe rândul de sus: Pălărie H&M – aici; Pălărie Zara – aici;

pe rândul de jos: Pălărie Mango – aici; Șapcă Aegean – aici

Bineînţeles, nu uita de umbrelă. Alege un model cool, precum una dintre umbrelele de mai jos, și îți vei însenina cu siguranță ziua:

Foto sus: hepta.ro