How game design is changing your life, o nouă conferinţă Romanian Design Week

121

Ultima(dar nu cea din urmă) conferinţă din cadrul Romanian Design Week va avea loc astăzi, de la ora 19:00, tema ei fiind una tare simpatică: Game Design. Conferinţa se numeşte How game design is changing your life şi este organizată de Amber, cel mai mare studio de gaming independent din România.

Gabriel Stancu, Head of Studio la Amber Studio, și Francisc Apostu, Game Designer în cadrul Amber Studio, vor descrie ce este mai exact game designul și cum funcționează el dintr-o perspectivă concretă: case study-ul Link Twin, primul joc sub IP propriu, prezentat în variantă alpha în cadrul Romanian Design Week și Eastern European Comic Con.

Prezența Amber Studio în cadrul Romanian Design Week nu este întâmplătoare. Așa cum declara și Dragoș Hâncu, General Manager în cadrul Amber Studio, piața românească a industriilor creative este în continuă expansiune, începând să joace un rol din ce în ce mai important pe harta internațională a acestor industrii. Concret, pentru România, asta înseamnă alipirea la trendurile economice internaționale și recunoașterea importanței industriilor creative în dezvoltarea economică, așa cum o fac țări precum Statele Unite sau Marea Britanie, care au deja o istorie în sprijinirea și dezvoltarea acestor industrii.

Conform site-ului thecreativeindustries.co.uk, industria creativă cu cea mai mare contibuție la Produsul Intern Brut al Marii Britanii este IT, Software & Gaming, acestea reprezentând totodată și industria creativă cu cea mai mare creștere din ultimul deceniu.

Pe lângă impactul economic uimitor pe care această industrie îl are în economia țărilor care o sprijină și care ajută la dezvoltarea ei, industria de gaming fascinează și prin impactul tot mai mare pe care îl are în viața cotidiană a oricărui utilizator de tehnologie, dar și prin potențialul de a schimba radical modul în care ne raportăm la profilul gamerului modern.

La nivel global, peste 1,5 miliarde de oameni alocă frecvent timp jocurilor video. Indiferent că e vorba de Candy Crush Saga sau de League of Legends, impactul pe care acestea îl au în viața cotidiană este incontestabil. Conferința How Game Design is Changing Your Life își propune să ofere o perspectivă din interior asupra impactului pe care game designul îl are asupra vieții cotidiene.

Categorii Lifestyle