Gala UAD 2017: noua generație de designeri de la Cluj cucerește podiumul 

gala UAD

Multă culoare, detalii construite cu grijă, volume interesante, broderii minuțioase, asimetrii: colecțiile absolvenților de la Universitatea de Arte și Design din Cluj (Gala UAD) i-au cucerit pe toți cei prezenți în Sala Polivalentă, la Cluj, în weekendul trecut.

Trebuie să recunosc că nu sunt la prima Gală a Absolvenților. Și că, așa cum mi se întâmplă de fiecare dată, am avut parte și la ediția 2017 de pasiuni la prima… defilare și de outfituri care mă fac să regret că (încă) n-avem și la Cluj un sistem de see now / buy now. 

Mi-au plăcut mult detaliile de broderie și body-urile / salopete din colecția Corinei Cigodaru, Bulletproof (și nu doar mie, Corina fiind una dintre cele mai premiate absolvente), dar și catifelele și lookul de Lucrezia Borgia din colecția cu același nume a Alexandrei Grăjdean. Am admirat minuțiozitatea colecției Haiku semnată de Kiss Gyöngyvér: siluete contemporane cu volumetrii accentuate, colaje decupate, printuri digitale și culori de grădini japoneze în floare, dar și liniile puternice și nuanțele marine, potențate de strălucirea cristalelor, din colecția Isabelei Teodor. Siluetele modelelor purtând piese din Notorious (semnată Lörincz Evelyne), cu forme și desene geometrice în culori neo pop art, Bad Trip (imaginată de Andrada Moldovan) sau Seeing is Not Believing (a masterandei Diana Sorina Chiș) s-au văzut rapid în postările pe social media.

spin ariana
Spin Ariana
szabo linda
Szabo Linda
solyon karola
Solyon Karola
paduraru denisa
Păduraru Denisa
peter abigel
Peter Abigel
oprean andrada
Oprean Andrada
oltean sorana
Oltean Sorana
Oarcaș Ionut
Oarcaș Ionuț
nadejda iacubina
Iacubina Nadejda
lorincz evelyne
Lörincz Evelyne
moldovan andrada
Moldovan Andrada
kiss gyongyver
Kiss Gyöngyvér
grajdeanu alexandra
Grăjdeanu Alexandra
iarinco claudia
Iarinco Claudia
Dumitraș Ștefania
Dumitraș Ștefana
dobrescu isabela
Dobrescu Isabela
culda catalina
Culda Cătălina
dobrescu diana
Dobrescu Diana
constantinescu luciana
Constantinescu Luciana
cigodaru corina
Cigodaru Corina
chis diana
Chiș Diana
buzas madalina
Buzaș Mădălina
cerghizan adriana
Cerghizan Adriana
barbos oana
Barbos Oana
ancuta elena
Ancuța Elena
aldea andreea
Aldea Andreea

(Coordonatorii colecțiilor de Licență sunt: Prof.univ.dr. Elena Basso Stănescu și Conf.univ.dr. Lucian Broscățean. Coordonatorii  absolvenților de Master sunt: Coordonatori colecții: Prof.univ.dr. Elena Basso Stănescu și Conf.univ.dr. Lucian Broscățean. Coordonator științific – Prof.univ.dr. Anca Pia Rusan.)

Despre GALA UAD Cluj 2017 trebuie să știm că… 

  • A 23-a ediție Gala UAD a însemnat 27 de colecții, 70 de modele, 65 de voluntari, zeci de sponsori și parteneri, echipe profesioniste de make-up și hairstyle, un podium lung de 75 metri, o sceno-tehnică minuțios construită și peste 1.000 de invitați.
  • Producătorul evenimentului a fost, ca în fiecare an, Dl. Dr. Matei Miko, prin Asociația Culturală Pro Transilvania. Partea de comunicare și logistică a fost realizată în parteneriat cu Libero Events și Meron.
  • Modele de la Transilvania Fashion și modele aduse de absolvenți au fost machiate de echipa de make-up artiști de la MAC Cosmetics și coafate de stiliștii de la saloanele: Foarfeca de Aur / Mia Poruțiu, Vestige Centre Ville, POP Academy, Catwalk by Ramona Mîndru.
  • Muzica show-urilor a fost mixată de Silviu Medeșan și Lorant Varandi aka LeXi & Lori.
  • Prin programele de internship-uri și burse de plasament, studenți și absolvenți ai departamentului au ajuns, de-a lungul anilor, să lucreze în atelierele de creație ale unor importante brand-uri internaționale: H&M, Ann Demeulemeester, Erdem, Giles, Bless, Ashish, Meadham Kirchhoff, Barbara i Gongini, AF Vandevorst, Haal, Jolidon, Irina Schrotter, Seen Users, Cristina Săvulescu, etc.

Fotografiile oficiale de podium au fost realizate de Emil Costruț, powered by Q Smile. Fotografii shooting special: Emil Costruț, stilizat de Diana Flore, făcut în parteneriat cu MAC Cosmetics și susținut de Q Smile.