Frumuseţe în simplitate

_RF09463

Nu am fost vreodată în Danemarca, dar e pe lista mea de must see – cananele, arhitectura, grădinile, mâncarea cu nume pe care nu îl pot pronunţa, dar care sună delicios – danezii au atâtea şi atâtea lucruri pe gustul meu…inclusiv bijuteriile.

Dovadă stă brand-ul Skagen – fondat în 1989, label-ul îşi împarte numele cu pitorescul sat Skagen, unde natura este atât de frumoasă încât îţi taie respiraţia. Culorile, formele şi simplul farmec al naturii au fost, de-a lungul anilor, sursele de inspiraţie ale echipelor de design. Creaţiile sunt influenţate de lumina şi priveliştile spectaculoase din Skagen, cel mai nordic punct din Danemarca, aflat la locul de întâlnire a două ape – marea Nordului şi oceanul Atlantic. Eleganţa tradusă prin simplitate aduce un omagiu tradiţiei scandinave de a gândi practic, punând în acelaşi timp la loc de cinste frumuseţea naturii.

Colecţia de bijuterii Skagen pentru sezonul de vară explorează „Arta cercului” – atât piesele feminine, cât şi cele destinate bărbaţilor, gravitează în jurul formelor geometrice simple, cu margini rotunjite, punând în evidenţă detaliile din sticlă sau pe cele placate cu aur roz.

În ceea ce priveşte colecţia de orologerie, pentru acest sezon, ceasurile clasice beneficiază de o reinterpretare modernă, punându-se accent pe funcţionalitate. Alimentate solar, te conectează la locuri aflate în partea cealaltă a lumii, încorporând, în acelaşi timp, ce este mai bun din inovaţia contemporană şi designul minimalist pentru care este renumit Skagen.

Eu deja mi-am ales câteva piese din colecţie şi mă mai tentează alte câteva. Le poţi găsi şi tu în
magazinele Splend’or, Be in time, B&B Collection sau online, aici.

SHOP THIS STORY