French girl hair: cum obții un look de franțuzoaică

French Girl Look

Atunci când vorbim despre franţuzoaice, nu suntem curioase doar să aflăm detalii despre dieta lor, ci vrem să ştim şi trucurile cu ajutorul cărora obţin acel look efortless chic tipic lor. Din fericire, specialiştii de la L’Oréal Professionnel ne-au ghicit deja gândurile şi au lansat două produse noi, parte din gama Tecni.Art, care să ne ajute să ne punem dorinţa în practică. French Froissé şi Messy Cliché sunt perfecte pentru împletituri şi pentru a obţine un look parizian cu onduleuri lejere, textură foarte uşoară şi strălucire naturală a părului.

produse tecni.art

Am citit cu atenţie comunicatul de presă, dar l-am rugat şi pe Bogdan Negrişan, hairdresser la Beauteafull să ne explice cum să le folosim astfel încât french girl hair să devină o joacă. French Froissé (cremă) şi Messy Cliché (spray) vin în ajutorul tuturor femeilor care vor să se inspire din look-ul parizian, relaxant, nonşalant. Imaginea produselor este Eva Green, cea care apare şi în spoturile pentru Pro Fiber și care a ilustrat, mai bine ca oricine, stilul chic french girl, mai ales in filmul cult The Dreamers, în regia lui Bernardo Bertolucci.”

„Există mai multe tehnici de folosire a produselor”, spune Bogdan Negrișan. Important e să o alegi pe cea care ţi se potriveşte. Așadar, el ne sfătuiește:

1. Una dintre tehnici ar fi să îţi usuci părul în proporţie de 90%, apoi să aplici unul dintre produse pe tot părul, de la distanţă. Messy Cliché (un spray texturizant cu efect de fixare) este destinat celor cu părul cu fir subţire şi textură fină. Fetelor care au părul ondulat natural sau creţ li se recomandă French Froissé (cremă), mai ales dacă au firul gros.După aplicare, îţi strângi părul în pumni, nu foarte tare, pe lungimi aşa cum faci şi când aplici o spumă de păr. Ulterior, îţi usuci complet părul cu foenul, răsucind în acelaşi timp şuviţe subţiri pe degete, separându-le până când capată o textură messy, cu onduleuri dezordonate, nefinisate. La final, în funcţie de tipul tău de păr, poţi alege sau nu să fixezi rezultatul cu un produs de styling. Eu recomand Air Fix de la L’Oréal Professionnel.

2. Cea de-a doua variantă pe care o poţi încerca este să îţi usuci părul complet, să aplici produsul de styling Messy Cliché, şi apoi să îţi împleteşti părul în patru cozi groase, două în lateral şi două în spate. Împletiturile nu trebuie să fie foarte strânse, ci uşor lejere. Foloseşti apoi placa peste părul împletit, step by step, fără să insişti, apăsând uşor. Pentru păr drept natural sau cu mult volum vei avea nevoie să repeţi acţiunea de două ori. Poţi ondula uşor în valuri vârfurile cozilor, dacă au rămas drepte. După ce despleteşti părul, îl scuturi uşor pentru a obţine un efect dezordonat. La final, poţi să foloseşti fixativ.

„Pentru a obţine cu adevărat the french girl hair, e obligatoriu să ai un breton drept, o trăsătură caracteristică a franţuzoaicelor”, încheie Bogdan Negrișan.

Foto: hepta.ro