BREAKING: Francisco Costa şi Italo Zucchelli pleacă de la Calvin Klein

Calvin_Klein_hepta_628173

După luni de speculaţii, Calvin Klein a anunţat în această dimineaţă, printr-o declarație oficială, retragerea directorilor creativi Francisco Costa şi Italo Zucchelli.

„Această strategie marchează debutul unui nou capitol de însemnătate în povestea brand-ului, după plecarea Dnului Klein”, a declarat chief executive Steve Shiffman. „Îmi doresc să le mulţumesc lui Francisco şi Italo pentru devotamentul lor neclintit faţă de brand-ul Calvin Klein şi pentru realizările lor pe durata ultimului deceniu. Ambii au contribuit enorm în a transforma Calvin Klein într-un lider global în industria modei, şi au făcut acest lucru cu dedicare, atenţie şi creativitate.”

Francisco Costa, fost asistent de design la Tom Ford şi Gucci, a obţinut poziţia de director creativ peste linia womenswear Calvin Klein în 2003, după doi ani de colaborare cu compania, şi ulterior retragerii fondatorului. Italo Zucchelli a fost numit în funcţia de director creativ peste divizia de menswear în 2004, după plecarea sa de la Jil Sander.

Noua strategie pe care casa de modă își propune să o abordeze presupune unificarea tuturor ramurilor companiei – mai exact, trecerea tuturor categoriilor sub o singură viziune creativă.

Speculaţiile circulă deja legat de succesorul la cârma creativă a casei, şi se îndreaptă către Raf Simons, care a părăsit rolul de director artistic al casei Dior în octombrie 2015. Estetica înclinată către minimalism, preferată de Simons, se mulează perfect pe imaginea Calvin Klein. În plus Simons pare a fi un cadidat ideal pentru post, având în vedere dorinţa sa, speculată după retragerea de la cârma casei Dior, de a deţine control din punct de vedere cretiv asupra tuturor ramurilor label-ului.

Între timp, până în momentul în care un nou director artistic va fi anunţat, echipa in house de design a brand-ului se va ocupa de conceptualizarea, producţia şi prezentarea tuturor liniilor. Calvin Klein nu va prezenta o colecţie de menswear pe podium în luna iunie, şi nici una de womenswear în septembrie, însă va susţine prezentări pentru presă şi buyeri. Până în momentul în care un director creativ va fi oficial anunţat, echipele de design vor răspunde către Michelle Kessler-Sanders, preşedinte al Calvin Klein Collection.

Raf Simons, care continuă să creeze modele pentru label-ul propriu, va prezenta următoarea colecţie menswear în cadrul Pitti Uomo în luna iunie.

Foto: hepta.ro