Fostă Miss Anglia și participantă la Miss World, în echipa cercetătorilor care a creat un vaccin ce ar putea stopa pandemia

miss anglia vaccin

Carina Tyrrell (31 de ani) a câștigat titlul Miss Anglia și a fost participantă la Miss World, iar în prezent este doctor cercetător și componentă a echipelor care au inventat un vaccin eficient în combaterea pandemiei de coronavirus.

Carina Tyrrell face parte din echipa Universității Oxford, cea care a găsit un antidot împotriva virusului Covid-19 . Carina este considerată una dintre cele mai sclipitoare tinere genii din Marea Britanie.

Aceasta s-a afirmat mai întâi în domeniul modellingului și al frumuseții și a câștigat în 2014 titlul de Miss Anglia și a ieșit pe locul patru la competiția Miss Wolrd în același an.

Carina s-a născut în Elveția din părinți englezi – tatăl ei este fizician și a contribuit la realizarea Large Hadron Collider, acceleratorul de particule construit la Centrul European de Cercetări Nucleare CERN, de lângă Geneva, iar mama ei a lucrat la Organizația Mondială a Sănătații.

Carina a intrat în industria modellingului când era în anul patru de facultate, lucru ce i-a deschis calea către participarea la concursul Miss Anglia. Totuși, visul ei din copilărie a fost să devină doctor cercetător și să inventeze un vaccin care să combată malaria, iar când a izbucnit pandemia, Carina era deja parte din echipa Organizației Mondiale a Sănătății și cerceta combaterea virusuruilor ucigașe.

Foto: Instagram

Categorii Lifestyle