Fosta locuință a Reginei Elizabeta și a Prințului Philip din Valetta, Malta, va deveni muzeu

elizabeth philip

La doi ani după căsătoria lor din 1947, Regina Elizabeta, pe atunci încă prințesă și soțul ei, ofițerul maritim Philip, au locuit o perioadă în Villa Guardamangia din capitala Maltei, Valetta.

Cuplul regal a trăit în Valetta între 1949 și 1951 și au dus aici un trai relativ normal ca soț și soție, înainte ca Elizabeta să devină Regină după moartea subită a tatălui, ei, regele George VI.

În prezent, Villa Guardamangia din Valetta este pe cale sa devină muzeu, după ce a fost lăsată în paragină în ultimii ani.

Regina Elizabeta a locuit în capitala malteză deoarece soțul ei, Prințul Philip era staționat aici ca ofițer maritim pe vasul regal HMS Magpie, singura navă pe care acesta a comandat-o în cariera sa.

Villa Guardamangia este o construcție din calcar și a fost amenajată ca o reședință de vară, împrumutată apoi cuplului de către unchiul lui Philip, Lordul Louis Mountbatten. Se spune că aici, Elizabeta și Philip au dus un trai liniștit, care le-a lăsat numai amintiri plăcute. Prințesa Elizabeta se comporta ca o soție tipică de ofițer maritim, care mergea la cumpărături în micuța sa mașină Morris Minor și care făcea adesea excursii cu barca în jurul arhipelagului, în timp ce soțul său lucra în marină, carieră ce s-a întrerupt brusc, imediat ce Elizabeta sa a urcat pe tronul Marii Britanii în 1952.

Guvernul maltez a cumpărat clădirea și intenționează s-o reabiliteze. Vila are 18 dormitoare și a fost locuită până de curând de o vârstnică ce nu mai putea s-o întrețină. Fosta reședință regală se va transforma în muzeu, în care vor putea fi admirate și exponate reprezentând legăturile Marii Britanii cu Malta (care și-a câștigat indepedența față de regat în 1964), iar decorul va fi recreat ca să arate precum cel de pe vremea în care Regina și Printul Philip au locuit aici. Renovarea și amenjarea Vilei Guardamangia va costa guvernul maltez între 5 și 10 milioane de lire sterline, conform estimărilor.

Categorii Lifestyle