foodpanda recomandă 5 preparate culinare pentru cina de Halloween

În fiecare an, pe 31 octombrie, milioane de oameni celebrează una dintre cele mai cunoscute sărbători ale toamnei, Halloween. Indiferent dacă plănuiești o cină acasă sau o petrecere tematică alături de prieteni sau colegi, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă 5 preparate culinare pe care să le încerci cu această ocazie.

Cel mai potrivit pentru a fi împărțit cu prietenii este preparatul cu un nume „predestinat” pentru această sărbătoare, Pizza Diavolo. Cu un gust intens și foarte picant, acest sortiment de pizza este preparat din sos de roșii aromate, mozzarella, salam uscat și ardei iute. O poți comanda de la pizzeria PPH din București.

Din meniul pentru această sărbătoare nu putea lipsi celebrul dovleac, simbolul Halloween-ului, pe care îl poți consuma sub forma unei delicioase supe creme de dovleac. Preparată din dovleac, ceapă, usturoi, unt, ulei de măsline, semințe de dovleac, crutoane și condimente, o poți regăsi în meniul restaurantelor Paul din București.

Pentru că tot este sezonul dovleacului, din meniul pentru Halloween nu ar trebui să lipsească un desert preparat cu acest ingredient, și cel mai potrivit ar fi celebra placintă de dovleac. Dacă ești din Iași, lasă-te cu cucerit de o porție aromată sau mai multe de la restaurantul Plăcintărești.

Din meniul tău nu ar trebui să lipsească un preparat cu un gust exotic, specific bucătăriei fine dining. Poți încerca cu încredere o porție de raci fierți în vin cu usturoi. Aroma vinului în combinație cu usturoiul va evidenția și mai mult gustul și textura cărnii de rac. Dacă te-am convins, îi poți comanda de la Taverna Racilor din București.

Pentru o gustare simplă și foarte savuroasă, care se potrivește perfect ca aperitiv, poți comanda de la restaurantul Shanghai din Cluj, calmar rondele copt cu susan care vine însoțit de o garnitură de orez.

Halloween este o sărbătoare care își are originile în cultura celtică și reprezenta noaptea în care spiritele de dincolo vizitau lumea celor vii. De-a lungul istoriei, a început să fie celebrată de mai multe popoare occidentale care au asimilat-o în cultura lor. Astăzi, milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc Halloween, costumându-se în seara de 31 octombrie în personaje din “lumea de dincolo”, precum: vampiri, vârcolaci, mumii, fantome sau demoni și participând la petreceri tematice. Numele de Halloween este derivat din expresia „All Hallows’ Eve”, însemnând ajunul Sarbătorii Tuturor Sfinților, celebrată pe 1 noiembrie.

Categorii Lifestyle