Follow the trend: Rochiile acestei veri

rochiile acestei veri

Rochiile sunt cumva sinonime cu vara. Iar odată cu fiecare sezon cald, se măresc și colecțiile noastre de rochii de tot felul. Vara acesta, ne intră în garderobe rochiile foarte voluminoase, cele deconstruite, îmbrățișăm imprimeurile de care care până acum ne feream și devenim din ce în ce mai creative cu accesorizare.

În continuare, am făcut o mică „radiografie“ a rochiilor pe care ar trebui să te concentrezi în acest sezon și îți dăm și câteva tips & tricks despre cum să le accesorizezi. 

Rochiile cu imprimeu floral 

Rochiile maxi, loose fit, cu imprimeu cu flori mărunte sunt un hit al acestei verii. Accesorizarea lor este însă cheia. Scoate-o din zona girly cu o pereche de sneakers și o pălărie ca cele de pescar ori poart-o cu un baguette bag și pantofi de inspirație masculină. 

Rochiile voluminoase

Rochiile voluminoase, fie că sunt lungi, midi ori mini, sunt de departe cele mai cool piese ale acestui sezon. Păstrează accesorizarea minimală, la fel și coafura & make-up-ul.

Rochiile vaporoase

Își păstrează un loc aparte și-n acest sezon. Doar că și în acest caz, accesorizarea e cumva diferită de zona de referință a rochiei. Cea mai cool variantă este să exagerezi „intenția“ rochiei, ca în exemplul de mai jos. Iar dacă vrei s-o păstrezi în zona efortless, poart-o cu pantofi minimaliști, cu toc geometric și o micro-poșetă.

Rochiile mini with a twist

În acest sezon, rochiile mini vin cu un feature „nou“, sunt voluminoase, din materiale ceva mai stiff, cu ținută. Dacă alegi o rochie cu imprimeu floral și mâneci voluminoase, ca în imaginea de mai jos, poart-o cu sandale cu vârf pătrat și barete subțiri ori cu ciocate cu aspect uzat. Dacă alegi însă un model ceva mai minimalist, poart-o cu saboți, sandale fără toc ori sneakers. 

Rochiile decostruite

Fie că încorporează materiale diferite, imprimeuri diferite ori sunt cusute într-o manieră atipică, rochiile deconstruite au acest element-cheie – sunt piese statement, care, de cele mai multe ori, n-au nevoie de accesorizare. Poartă-le ca atare, fără alte piese ori accesorii ajutătoare.