Follow the Trend: Cele mai cool rochii de mireasă în 2019

rochii de mireasa
Justin Alexander, Blumarine Sposa, Yaniv Persy

Când erai mică poate visai c-o să ai o rochie de mireasă ca a prințeselor din basmele pe care le citeai, însă lucrurile s-au schimbat pe măsură ce-ai crescut și acum, cel mai probabil, încerci să negociezi cu ideea că poate o rochie cu crinolină și un voal ca al Duceselor familiei regale britanice nu-s chiar din zona ta stilistică. Un costum, o rochie de inspirație 20s sau o rochie roșie bold sunt variante plauzibile pentru o mireasă în 2019. 

Dar ca să-ți faci o idee mai clară în legătură cu tendințele acestui sezon, iată mai jos propunerile designerilor și un mic îndreptar al pieselor actuale pe care să le incluzi în mood board atunci când te pregătești de ieșit la vânătoarea rochiei perfecte de mireasă. 

Culoarea

Albul în ceea ce privește rochia de mireasă e, bineînțeles, timeless, însă există și variațiuni de culori pentru miresele care-și doresc ceva atipic. Roșu, galben sunt culori tari pe care le poți lua în considerare, dar ai și variante pastelate, dacă vrei să păstrezi aerul romantic și diafan și dacă te încadrezi în această zonă stilistică. Poți alege să porți un full look roșu, să alegi rochia și accesoriile în aceeași nuanță, pentru un efect dramatic și edgy. 

Pronovias, Rodarte, Blumarine Sposa

Retro

Talia joasă, siluetele simple și materialele prețioase sunt elemente foarte actuale pe care să le iei în seamă dacă ești acum în căutarea unei rochie de mireasă, iar stilul tău e ușor retro. Franjurii sunt de asemenea o opțiune cool, mai ales că sunt în topul trendurilor și la categoaria ready-to-wear și vei putea purta rochia și cu alte ocazii, un eveniment cu red carpet, o gală, un party tematic etc. 

Lela Rose

Layering-ul

Layering-ul e cool în 2019, însă în cazul rochiilor de mireasă se referă mai degrabă la materiale și nu la piese suprapuse. Un layering din două sau trei materiale prețioase – și aici alegi în funcție de cât de voluminoasă vrei să fie rochia –, ușor transparente, vor crea un efect sofisticat. Dar poți adăuga oricând o capă ori un trenci fin, din tul, peste rochie.

Justin Alexander

Accesorizarea

Podiumurile au propus o serie de accesorii din zone diferite, așa că vei avea posibilitatea să jonglezi în voie cu ele în funcție de stilul personal. Alege o capă dacă vrei să păstrez o direcție structurată a look-ului din ziua nunții, o fundă supradimensionată pentru un touch romantic, coronițe din flori naturale pentru un efect ușor boho, care să-ți amintească de coronițele din flori nemuritoare din copilărie. Bijuteriile sunt discrete și foarte prețioase, dar poți să mergi un pic mai departe la această categorie și să porți colierul de la bunica ori de la mama sau altă bijuterie cu valoare sentimentală. 

Lela Rose, Elisabetta Delogu

Decolteul

Chiar dacă preferatele catwalk-urilor au fost în acest sezon decoulteul tip barcă, cel în V și turtle neck-ul, decolteul este un detaliu negociabil – așa cum sunt, până la urmă, toate detaliile când îți alegi rochia de mireasă. Însă dacă-ți dorești să respecți tendințele și nu ai deja o imagine bine conturată a rochiei, te poți lăsa oricând pe mâna propunerilor designerilor.

Lela Rose, Justin Alexander

Mânecile

Așa cum probabil ai observat pe podiumuri, umerii supradimensionați și mânecile bufante au cam rezistat în lista trendurilor de câteva sezoane, și se traduc întocmai și în zona bridal. Dacă însă stilul tău nu încorporează elemente diafane și direcția e mai degrabă minimalistă, mânecile trei sferturi ori lungi, structurate, sunt o opțiune la fel de actuală.

Rodarte, Ines Di Santo

Editor’s choice

Lela Rose