Flash Tatoos: Carmen și Răzvan Șut Arhire

tatuaje

I-am întâlnit des la festivaluri şi evenimente urbane şi, datorită lor, chiar mi-am făcut curaj, la un moment dat, să-mi aplic un tatuaj temporar pe mână. Am plecat de la întâlnirea cu Carmen şi Răzvan cu un zâmbet larg pe faţă, aşa cum pleacă de altfel oricine se opreşte la standul Flash Tattoos. Carmen şi Răzvan au transformat pasiunea pentru fotografie, desen şi tatuaje (temporare) într-un business cu acte în regulă.

De ce… o afacere în cuplu?

Carmen: Nouă ni se potrivește perfect, deși lumea spune în general să te ferești „să faci afaceri” în familie. Avantajele? Petrecem foarte mult timp împreună, ne înțelegemfoarte bine unul altuia oboseala sau supărările legate de job, și cu atâtmai mult bucuriile, considerăm că ne completăm foarte bine unul pe altul. Mai mult, la cât de repede trece timpul și cât de aglomerată e viața în București nici nu văd cum am putea să muncim altfel decât în cuplu.

Cum a început această afacere? De ce asta și nu alta?

Carmen: Ideea mi-a venit la începutului lui 2015 când locuiam în Viena, proaspăt mutată din România, și simțeam că nu îmi găsesc locul acolo. Am văzut tatuajele temporare aurii pe Instagram în America, și mi-am dorit și eu. La acel moment nu găseam de unde să mi le cumpăr din Europa, cu atât mai puțin din România. Așa că m-am gândit că poate își doresc și alții și întâmpină această dificultate, așa s-a născut Flash Tattoos. Am reușit să transform o pasiune într-un job.

Cine e șeful? Cu ce vă ocupați, exact, fiecare dintre voi?

Carmen: Hahaha… depinde, fiecare pe zona lui de lucru. Eu mă ocup mai mult de acte, contracte, furnizori, colaboratori.

Răzvan: Ținând cont că eu lucrez ca fotograf de la 15 ani, mă ocup de tot ce înseamnă foto/video, grafica modelelor de tatuaje. Dar, bineînțeles, nu pot să finalizez toate astea fără implicarea artistică a soției mele. Ținând cont că noi participăm și la multe evenimente și festivalurile mari de muzică e nevoie să mă implic și fizic; de altfel amândoi facem tot ce e nevoie și ne place să fim cât mai aproape de clienți și să interacționăm cu ei.

Carmen: Energia bună și feedbackul mișto pe care îl primim de la clienți ne motivează și ne inspiră mereu.

Ce meserii aveți / ce făceați înainte să faceți acest business împreună?

Răzvan: La bază sunt jurnalist, pe mine de mic m-a atras latura de fotoreportaj și din acest motiv m-am îndreptat spre fotografie.

Carmen: Meseria mea este de cosmetician și make-up artist.

S-a întâmplat să nu fiți de acord în ceea ce privește vreun aspect al muncii împreună? De ce? Cum ați rezolvat situația?

Răzvan: Da! Suntem complet diferiți unul de celălalt, apar des viziuni diferite. Le discutăm, Carmen e o fire mai analitică decât mine și punctează mereu avantajele și dezavantajele problemei, așa că le punem în balanță și tragem o concluzie. Cum zicea și ea mai sus, ne completăm bine.

Dacă ați face și o altă afacere împreună, aceasta ar arăta cam așa…

Carmen: Am făcut, chiar acum o lună am deschis împreună cu nașii noștri, Vlad și Giulia Huidu, un foodtruck. Se numește Kohones și vindem ouă de prepeliță pe băț! E funny și îndrăzneț, ne reprezintă perfect pe noi toți.

Cum v-ați cunoscut? De câți ani sunteți împreună?

Carmen: Ne-am cunoscut la Electric Castle, a venit la standul FlashTattoos și i-am vândut un tatuaj pe care scria Don’t ask!. (râde)

Răzvan: Suntem împreună de 2 aniși jumătate și proaspăt căsătoriți.

Ce admirați și ce vă enervează unul la celălalt?

Răzvan: Admir sinceritatea ei și modul în care tratează orice situație, corectitudinea și cel mai mult sufletul ei frumos. Mă enervează faptul că întârzie mereu și așa numitele momente de „auz selectiv” (zâmbește).

Carmen: Admir bunătatea lui și puritatea sufletului! De enervat mă enervează des, dar superficial, cu chestii pe care le uiți în două minute.

Care a fost cea mai haioasă sau cea mai bizară poveste din viața voastră profesională împreună?

Carmen: Oh… se întâmplă multe lucruri haioase la evenimentele la care mergem, cât despre online… există clienți care, după ce și-au comandat tatuajele de la noi, ne trimit poze cu varianta tatuajului permanent.

Care e pasiunea care vă leagă și care sunt lucrurile diamentral opuse care vă plac fiecăruia dintre voi?

Carmen: Ne leagă multe, viziunea asupra lumii, avem cam aceeași educație, suntem ardeleni. Apoi, latura artistică, ne place să călătorim și să descoperim mâncăruri tradiționale ale locului. Suntem firi sociabile, energice.

Răzvan: Stilul vestimentar este destul de diferit.

Conturile de instagram și site-urile la care vă uitați în fiecare zi?

Răzvan: google news, 9Gag, @kevinhart4real, @nusr_et#Saltbae și bineînțeles FlashTattoos.ro și FlashJewels.ro.

Carmen: 9Gag, influencerii de top din România, diverse conturi despre case și home-deco.

SERIALUL LA CARE VĂ UITAŢI AMÂNDOI… LIE TO ME, ELEMENTARY, BLACKLIST.

CEL MAI FRUMOS LOC ÎN CARE AŢI CĂLĂTORIT ÎMPREUNĂ… PRIN VIETNAM.

DIN FRIGIDERULVOSTRU NU VOR LIPSI VREODATĂ… ROŞII ŞI LAPTE.

CEA MAI FOLOSITĂ APLICAŢIE DIN TELEFON ESTE… WHATSAPP.

Foto: Christian Tudose

Categorii Lifestyle