Fixeur, lungmetrajul lui Adrian Sitaru, selectat la Toronto IFF!

fixeur

După ce la începutul acestui an participa în cadrul Berlinalei cu lungmetrajul independent Ilegitim, regizorul Adrian Sitaru revine în prim planul industriei cinematografice mondiale cu lungmetrajul Fixeur.

Pelicula, având un scenariu semnat de Adrian și Claudia Silișteanu, a fost selectată în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada – Toronto International Film Festival (ce va avea loc în perioada 8-18 Septembrie 2016), în cadrul programului Contemporary World Cinema.

Fixeur spune povestea lui Radu, un tânăr care își face internship-ul la sediul din București al Agenției France Presse, visând să devină jurnalist. Repatrierea unei tinere prostituate minore din Franța îi oferă oportunitatea de a-și demonstra calitățile de jurnalist. Totuși, cu cât se apropie mai mult de realizarea interviului, cu atât mai mult începe să se îndoiască de natura ambiției lui de a practica această meserie.

FotorCreated

Din distribuția filmului fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca. Imaginea a fost semnată de Adrian Silișteanu, montajul Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, scenografia  e semnată de Gina Călin, iar producătorii sunt Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu.

Categorii Lifestyle