Filmul „Charleston”, regizat de Andrei Crețulescu, selectat în competiția Festivalului de la Locarno

Charleston, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, a fost selecționat în competiţia oficială Concorso Internazionale a Festivalului de Film de la Locarno. Ajuns la ediția aniversară cu numărul 70, prestigiosul eveniment va avea loc în perioada 2-12 august 2017.

Charleston este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, format din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi. La câteva săptămâni de la moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un cadou cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni… mai mult sau mai puțin.

Charleston este un film care nu se sfiește să ceară spectatorilor să se emoționeze, să râdă și să plângă, uneori în spațiul aceleiași secvențe. Este un film trist, dar nu disperat, este un film hazliu, dar nu vesel. Pentru a-l parafraza pe Leonard Cohen – este un film la care să râzi și să plângi, să plângi și-apoi să râzi iară și iară, spune regizorul Andrei Crețulescu.

Din distribuția filmului fac parte Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiția Vlădescu, Vlad Galer și Alina Berzunțeanu. Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Barbu Bălășoiu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia de Mălina Ionescu, muzica originală a fost compusă de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul îi aparține lui Marius Leftărache. Soundtrack-ul filmului conține piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Desir și Pipe’s Not Dead!.

Categorii Lifestyle