Filmul Câini este în competiția oficială a Festivalului de la Sarajevo

caini

Premiat la Cannes și la TIFF, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, își continuă drumul prin marile festivaluri ale anului. Filmul a fost selecționat în competiția oficială a celei de-a 22-a ediții a Festivalului de la Sarajevo (care va avea loc între 12 și 20 august), unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa. Proiecția de gală a filmului va avea loc în prezența regizorului Bogdan Mirică, a actorului Gheorghe Visu și a producătoarei Marcela Ursu. Din 23 septembrie, thriller-ul va ajunge și în cinematografele din România.

Gheorghe Visu_Caini_credit foto Iulia Weiss

Tot în august, Câini va avea o proiecție specială la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul, care se va desfășura între 8 și 14 august, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, așa că, dacă aveți drum prin deltă sau plănuiți o vacanță acolo în acea perioadă, nu ratați vizionarea primului lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, recunoscut pentru scenariul și co-regia serialului HBO Umbre.

Acțiunea filmului se învârte în jurul lui Roman, un tânăr de la oraș, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său decedat în urmă cu câteva luni. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare, iar o senzație generală de amenințare începe să plutească în aer.

Foto: Iulia Weiss

Categorii Lifestyle