Filmele și serialele lunii iulie la TV și pe platformele de streaming (Netflix, HBO GO, Prime)

O nouă lună de vară și, din păcate, încă nu avem vești concrete despre redeschiderea cinematografelor, ceea ce înseamnă că vom mai avea de așteptat ceva până când vom reveni la vizionările pe marile ecrane! Partea bună este că, în tot acest peisaj al incertitudinii, apar și inițiative simpatice pentru cinefili. Una dintre ele este #nevedemlafilm afară, cinematograful Elvire Popesco (bld. Dacia, nr. 77) anunțând că va avea un program în aer liber pe parcursul verii – urmăriți pagina lor de Facebook pentru detalii. 

În plus, avem o mulțime de seriale, filme și documentare noi de bifat pe Netflix, HBO GO, Prime și nu numai, așa că haideți să descoperim împreună care sunt titlurile lunii. 

Netflix

Cable Girls

Una dintre cele mai bune producții marca Netflix Spania, Cable Girls continuă aventura celor patru centraliste din Madridul anilor ‘20. De această dată, rivala de temut a Lidiei (Blanca Suarez) se folosește de poziția ei pentru a-și pune în practică planul de răzbunare, în timp ce Lidia și prietenele ei devin tot mai îndrăznețe în lupta contra regimului franchist. Partea a doua din ultimul sezon Cable Girls va debuta pe 3 iulie pe Netflix. 

JU-ON: Origins

Având la bază legendara franciză horror Ju-On, creată de regizorul japonez Takashi Shimizu, noul serial, Origins, este alegerea perfectă pentru amatorii de povești înspăimântătoare. Acțiunea începe cu un cercetător al activității paranormale, care ajunge să fie condus de obsesia de a găsi o casă blestemată, unde o mamă și copilul ei au pățit ceva îngrozitor cu mult timp în urmă. Serialul se lansează pe 3 iulie pe Netflix. 

The Old Guard

Charlize Theron revine vara aceasta în prim-plan, dar nu pe marile ecrane, așa cum ne-am aștepta, ci într-un nou film cu supereroi, The Old Guard, care va avea premiera pe 10 iulie, la Netflix. În centrul poveștii este Andy (Charlize Theron), o luptătoare neînfricată, care conduce un grup de merceneri înzestrați cu abilitatea misterioasă de a nu muri niciodată în luptă, astfel încât să poată proteja lumea muritorilor secole la rând. Atunci când echipa este recrutată pentru o misiune urgentă, puterile lor extraordinare sunt expuse, iar Andy și Nile (Kiki Layne), cel mai nou soldat din echipă, trebuie să își protejeze coechipierii de cei care își doresc să reproducă și să monetizeze abilitățile lor prin orice mijloace. 

Dark Desire

Rămânem în zona poveștilor încărcate de mister și îți propunem un thriller spaniol tulburător, Dark Desire. În prim-plan se află Alma, o femeie căsătorită, care petrece departe un weekend plin de pasiune, al cărui deznodământ este tragic, făcând-o pe aceasta să pună sub semnul întrebării adevărul despre cei apropiați. Producția va avea premiera pe 15 iulie pe Netflix. 

Cursed

Dacă vă doreați un fantasy inspirat din istorie pentru această lună, Netflix vă propune o reinterpretare a legendei Regelui Arthur (interpretat, de această dată, de Devon Terrell)? Povestea ne este spusă din perspectiva lui Nimue (Katherine Langford, pe care o știm drept Hannah Baker din 13 Reasons Why), o vrăjitoare iscusită, care îl ajută pe Arthur să găsească sabia Excalibur și să ajungă pe tronul din Camelot. Din distribuție face parte și Gustaf Skarsgård, care va juca rolul celebrului vrăjitor Merlin. Cursed va avea premiera pe 17 iulie la Netflix.

Titluri licențiate Netflix în iulie

Dacă nu le-ai prins la TV sau în cinema, acum e momentul să le recuperezi!

 • About a Boy (regia: Chris & Paul Weitz. Cu Hugh Grant, Nicholas Hoult) – Disponibil din 1 iulie
 • American Pie Presents: Band Camp – Disponibil din 1 iulie
 • Mission: Impossible – Disponibil din 1 iulie
 • Mission: Impossible – Ghost Protocol – Disponibil din 1 iulie
 • Mission: Impossible II – Disponibil din 1 iulie
 • Mission: Impossible III – Disponibil din 1 iulie
 • A Most Wanted Man – Disponibil din 3 iulie
 • Tulip Fever – Disponibil din 17 iulie
 • Big Eyes – Disponibil din 17 iulie
 • Jurassic World: Fallen Kingdom – Disponibil din 21 iulie
 • The Bling Ring – Disponibil din 24 iulie
 • First Reformed – Disponibil din 26 iulie

HBO GO

I’ll Be Gone in the Dark

O poveste răvășitoare, miniseria are la bază bestsellerul lui Michelle McNamara, o carte care documentează povestea șocantă a ucigașului cunoscut drept „Golden State”, criminalul în serie care a terorizat America în anii ‘70 și ‘80. Acesta a fost arestat în 2018 și a pledat vinovat pentru cele 13 crime pe care le-a comis, însă lista infracțiunilor sale este mult mai lungă de-atât. Serialul este disponibil acum pe HBO GO.

Filme care ajung în luna iunie la HBO GO:

 • Terminator: Dark Fate – Disponibil din 5 iulie
 • Frozen II – Disponibil din 5 iulie
 • Ad Astra – Disponibil din 12 iulie
 • Le Mans ‘66 – Disponibil din 26 iulie

AXN

StartUp

Un serial care explorează implicațiile pe care le poate avea finanțarea cu bani murdari a unei idei tech geniale, dar controversate, StartUp începe cu întâlnirea dintre trei tineri care nu intră deloc în tiparul clasic al antreprenorului din Silicon Valley: banchetul Nick Talman (Adam Brody), Ronald Dacey (Edi Gathegi) și Izzy Morales (Otmara Marrero), o femeie de afaceri specializată în tehnologie. Ideea lor, deși ingenioasă, duce la izbucnirea unui război tehnologic și a unor complicații fără precedent. Cel de-al treilea sezon al serialului, care marchează și intrarea în scenă a unei agente NSA, va debuta pe 7 iulie la AXN.

Prime

Little Fires Everywhere

Bazat pe bestsellerul lui Celeste Ng, Little Fires Everywhere este o miniserie din 8 episoade care explorează viața aparent perfectă a unei familii din suburbii, familia Richardson, al căror destin este strâns legat de cel al unei femei misterioase. Din distribuție fac parte Reese Witherspoon, Kerry Washington și Joshua Jackson. Serialul este disponibil pe Amazon Prime. 

Independența Film

În luna iulie, contul de Vimeo al casei de distribuție Independența Film primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

Loveless

Drama unei familii dezbinate, Loveless este o poveste absolut sfârșietoare. Boris (Alexei Rozin) și Zhenya (Maryana Spivak) sunt în plin proces de divorț și, atunci când se întâlnesc, nu fac altceva decât să se certe. Singurul lucru pe care îl mai au de împărțit este apartamentul pe care încearcă să îl vândă rapid, ca să își poată continua viața separat. În tot acest proces însă, cei doi uită de Alyosha (Matvey Novikov), fiul lor de 12 ani, care dispare fără urmă.

Foto: Netflix, Hulu

Categorii Lifestyle