Filmele şi actorii cu cele mai mari încasări în 2016

Scarlett Johansson a avut un an excelent… cel puţin pe plan financiar! Între blockbusterul Captain America: Civil War, film în care joacă rolul lui Black Widow, The Jungle Book, un alt succes comercial, şi comedia Hail, Caesar!, Johansson este actriţa care a generat cele mai mari încasări din acest an, peliculele sale având un profit global de 1.2 miliarde de dolari. Iar dacă cifrele filmelor ei arată atât de bine, aceasta va domina cu siguranţă şi topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, care va fi publicat de Forbes în lunile următoare.

Scarlett Johansson

Pe a doua poziţie se situează colegii săi din Avengers şi Captain America: Robert Downey Jr. şi Chris Evans. Filmul lor (Civil War) a avut anul acesta încasări de 1.15 miliarde de dolari. De altfel, Captain America: Civil War este primul în topul filmelor cu cel mai mare profit în 2016.

Robert Downey Jr.

Pe al treilea loc se află Margot Robbie, care a bifat anul acesta două blockbustere importante: Suicide Squad şi The Legend of Tarzan. Filmele lui Robbie au generat un profit de 1.1 miliarde de dolari.

Urmează Amy Adams, al cărui Arrival încă rulează la cinema, aşa că nu s-a stabilit suma lui finală. Cu toate acestea, încasările de până acum ale lui Arrival, combinate cu cele ale peliculei Batman v Superman: Dawn of Justice au ajuns la 1.04 miliarde de dolari şi i-au asigurat lui Amy un loc în acest top.

Adams este urmată de Ben Affleck, care anul acesta a intrat în pielea lui Bruce Wayne/Batman pentru prima dată. Filmele sale, Batman v Superman: Dawn of Justice şi The Accountant, au adunat 1.02 miliarde de dolari.

Următoarele poziţii sunt ocupate de Henry Cavill (filmul său, Batman v Superman: Dawn of Justice, a avut încasări de 870 de milioane de dolari), Ryan Reynolds (Deadpool a adunat încasări globale de 820 de milioane de dolari), Felicity Jones (filmele în care a apărut anul acesta, Collide, A Monster Calls, Inferno şi Rogue One: A Star Wars Story, au avut încasări de 805 milioane de dolari – iar la Rogue One, socoteala încă nu s-a terminat, pentru că de-abia ce a fost lansat) şi Will Smith (cu Suicide Squad şi Collateral Beauty, care au adunat 775 de milioane de dolari).

Iar topul filmelor cu cele mai mari încasări globale în 2016 arată astfel (câteva dintre ele încă rulează în cinematografe, aşa că numerele lor sunt provizorii):

Captain America: Civil War

Locul 1: Captain America: Civil War (1.15 miliarde de dolari)
Locul 2: Finding Dory (1.03 miliarde de dolari)
Locul 3: Zootopia (1 miliard de dolari)
Locul 4: The Jungle Book (996 de milioane de dolari)
Locul 5: The Secret Life of Pets (875 de milioane de dolari)
Locul 6: Batman v Superman: Dawn of Justice (873 de milioane de dolari)
Locul 7: Deadpool (783 de milioane de dolari)
Locul 8: Suicide Squad (745 de milioane de dolari)
Locul 9: Fantastic Beasts and Where to Find Them (744 de milioane de dolari)
Locul 10: Doctor Strange (656 de milioane de dolari)

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle