Filme și distracție la poalele Munților Făgăraș!

victorialamunte

Dacă ajungeți weekend-ul acesta la munte, mai exact în apropiere de Brașov, dați o fugă rapidă și în orașul Victoria, de la poalele Munților Făgăraș, pentru o porție de filme și multă voie bună la Festivalul de Film Victoria (26-28 august).

După succesul primelor două ediții, cu peste 4000 de participanți, întâlniri cu profesioniști în domeniu, premii, concerte, petreceri și distracție în aer liber, Festivalul de Film Victoria revine în forță, de data aceasta cu o selecție și mai bogată de producții cinematografice românești. #victoriaeaici.

Ce înseamnă, pe scurt, acest eveniment cinematografic? Pe lângă promovarea filmului românesc și reconectarea publicului la cea de-a șaptea artă într-un oraș din care lipsea cinematograful, festivalul a contribuit din plin la popularizarea acestei zone cu un uriaș potențial turistic.

Cea de-a treia ediție debutează cu proiecția în aer liber a peliculei Bacalaureat, în regia lui Cristian Mungiu, care a câștigat cu acest film premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes din acest an. Alegerea peliculei pentru deschiderea festivalului nu este deloc întâmplătoare, având în vedere că filmările au avut loc chiar în orașul Victoria.

Vor urma câteva zile de maraton cinematografic  în care publicul se va putea bucura de producții ca Selfie, Comoara, Bună! Ce faci?,  dar si de o selecție de scurtmetraje premiate la festivalurile naționale și internaționale de profil.

Pe lângă proiecțiile în aer liber, la Casa de Cultură a orașului vor rula filme românești deja consacrate, prezentate însă în premieră în orașul Victoria. Selecția include și o animatie pentru copii, dar și lungmetrajul Poarta albă, proiectat în prezența regizorului Nicolae Mărginean.

Intrarea la proiecții este liberă, iar spațiile de campare sunt puse la dispoziție de autoritățile locale.

Ne vedem la munte și la… film?

Categorii Lifestyle