Filme noi în noiembrie: ce vedem la cinema?

filme-noi

Doi dintre preferaţii noştri, Benedict Cumberbatch şi Eddie Redmayne, revin pe marile ecrane în Doctor Strange, respectiv Fantastic Beasts and Where to Find Them, Meryl Streep încearcă să îşi pună în valoare calităţile de soprană în comedia Florence Foster Jenkins, iar pe Amy Adams, pe care criticii o consideră o candidată sigură la Oscarurile de anul viitor, o urmărim în două pelicule extrem de interesante: SF-ul Arrival şi thrillerul lui Tom Ford, Nocturnal Animals.

Doctor Strange (Premiera: 4 noiembrie)
Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) are şanse mari să devină unul dintre cei mai îndrăgiţi supereroi Marvel, mai ales că review-urile de până acum sunt foarte bune. În urma unui accident de maşină, mâinile neurochirurgului Stephen Strange sunt afectate, iar el îşi pierde capacitatea de a mai opera. Hotărât să nu renunţe la pasiunea sa, acesta ajunge să caute ajutor în lumea supranaturalului, fără să bănuiască o clipă modul în care i se va schimba viaţa.

Trolls (Premiera: 4 noiembrie)
Dacă până acum aţi fredonat superhitul lui Justin Timberlake, Can’t Stop the Feeling, este momentul să vedeţi şi animaţia care l-a inspirat: Trolls. După ce un uriaş Bergen atacă ţinutul trolilor, simpatica Poppy (vocea Annei Kendrick), cel mai vesel trol, şi morocănosul Branch (vocea lui Justin Timberlake) pornesc împreună într-o misiune de salvare a prietenilor troli aflaţi în pericol.

1
Doctor Strange & Trolls

Hacksaw Ridge (Premiera: 4 noiembrie)
Mel Gibson revine în ipostaza de regizor cu Hacksaw Ridge, povestea contestatarului adventist Desmond Doss (Andrew Garfield), care, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, a refuzat să ucidă oameni sau să pună mâna pe o armă, ca urmare a convingerilor sale religioase. Având cunoştinţe medicale, Doss a ales să salveze cât mai multe vieţi omeneşti într-o manieră pacifistă, iar pentru curajul său a fost răsplătit cu Medalia de Onoare înmânată chiar de către preşedintele Harry Truman.

Les beaux jours d’Aranjuez (Premiera: 4 noiembrie)
Într-o zi de vară, într-o grădină plină de flori şi verdeaţă, două personaje, un bărbat (Reda Kateb) şi o femeie (Sophie Semin) îşi pun întrebări despre viaţă, dragoste, copilărie, amintiri, experienţe. În spatele lor, privind din umbră, este scriitorul (Jens Harzer), în plin proces de creaţie, care scrie la maşină dialogul dintre cei doi.

2
Hacksaw Ridge & Les beaux jours d’Aranjuez

Shut In (Premiera: 11 noiembrie)
Jacob Tremblay, puştiul talentat din Room, câştigătorul trofeului Critics Choice Awards la categoria Cel mai bun actor tânăr, revine pe marile ecrane în Shut In, un thriller în regia lui Farren Blackburn. Mary Portman (Naomi Watts) este o psiholoagă pentru copii pe care moartea soţului o dă peste cap complet. Aceasta îl ia în grija ei pe Tom (Tremblay), un băieţel care şi-a pierdut mama şi care se comportă extrem de ciudat.

Florence Foster Jenkins (Premiera: 11 noiembrie)
Dacă vă e dor de Meryl Streep, nu trebuie să rataţi Florence Foster Jenkins, un film inspirat dintr-o poveste adevărată şi… amuzantă. Pentru că iubeşte muzica şi îşi doreşte foarte mult să devină o suprană cunoscută, Florence (Streep), o femeie excentrică şi extrem de bogată, face tot posibilul să aibă succes pe scenă, chiar dacă vocea îi lipseşte. Şi, culmea, chiar reuşeşte.

3
Shut In & Florence Foster Jenkins

Arrival (Premiera: 11 noiembrie)
Amy Adams joacă rolul lui Louise Banks, o specialistă în lingvistică, cooptată de autorităţi într-o echipă care are rolul de a descifra mesajele „intruşilor” de pe alte planete. Aceasta trebuie să se mişte foarte rapid pentru a afla ce îşi doresc forţele extraterestre, dar şi pentru a preveni un potenţial conflict inter-planetar.

Nocturnal Animals (Premiera: 18 noiembrie)
Noiembrie pare să fie luna lui Amy Adams, aşa că trecem pe lista de must see şi Nocturnal Animals, cel mai nou film al lui Tom Ford. Designerul revine în ipostaza de regizor şi ne propune un thriller foarte interesant, presărat cu intrigi şi suspans. În momentul în care primeşte prin poştă romanul scris de fostul ei soţ, cu care nu a mai vorbit de ani buni, Susan (Adams), proprietara unei galerii de artă, începe să rememoreze trecutul, simţindu-se ameninţată de povestea descrisă în paginile acestuia.

4
Arrival & Nocturnal Animals

Snowden (Premiera: 18 noiembrie)
Snowden este fără doar şi poate unul dintre cele mai aşteptate filme din acest an datorită subiectului controversat. În regia lui Oliver Stone (Nixon, JFK), pelicula urmăreşte povestea lui Edward Snowden, interpretat de Joseph Gordon-Levitt, fostul agent NSA (National Security Agency), care le-a furnizat jurnaliștilor de la The Guardian informații confidențiale privind securitatea și acțiunile serviciilor secrete, aruncând astfel în aer spionajul american. Erou, trădător, disident, patriot: dezvăluirile lui Snowden, care, în 2013, a primit azil politic în Rusia, unde locuiește și în prezent, au arătat amploarea planurilor de supraveghere a populației, planuri gândite și puse în aplicare de serviciile americane.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (Premiera: 18 noiembrie)
Punem pariu că v-a fost dor de poveştile fermecate ale lui J.K. Rowling: ei bine, şi nouă ne-a fost! Partea bună este că magia se întoarce acum pe marile ecrane odată cu Newt Scamander (Eddie Redmayne), autorul unei cărți dedicate creaturilor fantastice, un magizoolog pasionat, care porneşte în căutarea celor mai fascinante bestii prin New York-ul anilor ‘20.

5
Snowden & Fantastic Beasts and Where to Find Them

Inimi cicatrizate (Premiera: 18 noiembrie)
Acțiunea din Inimi cicatrizate, filmul lui Radu Jude (Must read: Despre Inimi cicatrizate și proiecte viitoare: un interviu cu regizorul Radu Jude), are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Bad Santa 2 (Premiera: 25 noiembrie)
Cu aproape o lună înainte de Crăciun, Billy Bob Thornton revine în rolul lui Willie, Moşul cel Rău, pregătit să distrugă spiritul sărbătorilor. Susţinut de Marcus (Tony Cox), partenerul său de distracţie şi fapte rele, Willie pune la cale jaful unei fundaţii caritabile de care se ocupă frumoasa Diane (Christina Hendricks).

6
Inimi cicatrizate & Bad Santa 2

D’Ardennen (Premiera: 25 noiembrie)
Viaţa unor fraţi ia o turnură neaşteptată în urma unui jaf care se termină prost: Kenneth (Kevin Janssens) este prins şi intră la închisoare, pe când Dave (Jeroen Perceval) reuşeşte să scape şi să îşi continue viaţa. Patru ani mai târziu, după ce îşi ispăşeşte pedeapsa, Kenneth iese din puşcărie hotărât să îşi ia revanşa faţă de cei care l-au abandonat.

Moana (Premiera: 25 noiembrie)
Cu două milenii în urmă, Moana (vocea lui Auli’i Cravalho), o navigatoare înnăscută, pornește în căutarea unei insule legendare din Oceania. Călătoria i-l va scoate în cale pe semizeul Maui (vocea lui Dwayne Johnson), care o va ajuta să traverseze oceanul dezlănțuit, cei doi trecând împreună printr-o mulţime de aventuri.

7
D’Ardennen & Moana

Foto: outnow.ch, Silviu Ghetie

Categorii Lifestyle