Festivalul Național de Teatru 2017: 6 spectactole pe care trebuie să le vezi și tu

Toamna aceasta este una foarte, foarte generoasă la capitolul evenimente culturale, iar printre favoritele noastre se numără, bineînțeles, deja tradiționalul Festival Național de Teatru, care ne aduce în fiecare an cele mai frumoase spectacole, expoziții și workshop-uri.

Între 20 și 30 octombrie, Bucureștiul devine locul de întâlnire al artiștilor, iar noi , pe lângă expozițiile de fotografie și costume, despre care v-am povestit aici, avem în plan câteva spectacole foarte, foarte interesante. Iar printre ele se numără…

Hamlet | Collage, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

Începem cu o poveste clasică, de William Shakespeare, reinterpretată în viziunea regizorului canadian Robert Lepage. Captiv într-un cub ce pluteşte deasupra scenei, Hamlet trebuie să interpreteze pe rând toate personajele piesei lui Shakespeare; el va ajunge să se înjunghie, să se otrăvească şi să se înece pe el însuşi. Toate acţiunile piesei au loc în imaginaţia lui Hamlet, iar personajul îi este dezvăluit publicului în camera sa dintr-un azil de boli mintale.

Cu: Evgeny Mironov

Don Juan, la Teatrul de Comedie

Un spectacol regizat de doi dintre pionierii teatrului independent, Andrei și Andreea Grosu, Don Juan îl readuce pe cel mai mare cuceritor din Sevilla pe scena Teatrului de Comedie. Cu noi tehnici de seducție, Don Juan, eroul creat de Molière este pregătit să facă noi victime în rândul spectatoarelor.

Cu: Dan Rădulescu, Bogdan Cotleț, Liviu Pintileasa

Iubirea la oameni, la Teatrul Nottara

Iubirea la oameni este un spectacol despre viață, așa cum este ea, o dramă despre diferite tipuri de dragoste, de la cea domoală până la cea care mătură totul în calea ei, în care viețile a trei personaje se leagă într-un mod surprinzător. Liuska este măritată cu Kolea, un bărbat violent și alcoolic, iar Serghei, polițistul satului, îndrăgostit de Liuska de mulți ani, încearcă să își recâștige dragostea pierdută, atunci când aude că soțul Liuskăi a dispărut. Spectacolul regizat de Evghenia Berkovici este un veritabil tablou al societății rurale, al comportamentelor pe care le au oamenii când sunt puși în situații-limită.

Cu: Ada Navrot, Ion Grosu, Dani Popescu

N-ai tu treabă!, la Teatrul Act

Un spectacol inspirat de Dănilă Prepeleac al lui Creangă, cu Marcel Iureș în rolul principal, N-ai tu treabă! își propune să răspundă la câteva întrebări existențiale. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din târg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Aflăm răspunsurile la… N-ai tu treabă!

Cu: Marcel Iureș, Andrei Seușan, Alexandru Voicu

Și negru și alb și gri, la Teatrul Metropolis

Un spectacol care îmbină excelent drama și umorul, cu o distribuție senzațională, Și negru și alb și gri o are în prim-plan pe Lena, o femeie care pornește într-o călătorie inițiatică ce presupune multe vizite la rudele sale. Însoțită de caietul mamei sale care a murit, un caiet în care aceasta notase lucruri despre familial or, Lena începe să cerceteze trecutul și să descopere noi perspective în viața sa. Trecând cu uşurinţă de la drama familială la comedia cotidiană, spectacolul regizat de Mimi Brănescu ne poartă cu mult umor prin realitatea de zi cu zi.

Cu: Mirela Oprișor, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni, Tudor Istodor

Karamazovii, la Teatrul Mic

Spectacolul inspirat de romanul lui Dostoievski urmărește povestea celor cinci Karamazovi, trei fii legitimi (Ivan, Dimitri și Alioșa), un paria (Smerdiakov) și tatăl (Feodor), seducătorul măscarici, care se pândesc unul pe altul. Măcinați de îndoială, ei caută Adevarul, deși sufletul unora dintre ei e mult prea întinat pentru a-l mai putea primi.

Cu: Marian Râlea, Cristian Iacob, Alina Petrică

Foto: Alexandru Iureș, Adi Bulboacă, Sergey Petrov, Maria Ștefănescu, Bogdan Catargiu

Categorii Lifestyle