Festivalul Diploma – Alegerea A List

ioana_grama1

Este marți și mai aveți câteva zile pentru a vizita una dintre cele mai interesante și reprezentative expoziții din București: Festivalul Diploma.
Expoziția este deschisă zilnic până pe 30 octombrie la Palatul Știrbei și scoate la înaintarea cele mai creative minți ale noii generații de artiști: de la designeri de modă până la sculptori, graficieni, pictori sau arhitecți, cei mai aplaudați creativi sunt expuși la Diploma.
Redacția A List Magazine a fost la vernisaj și câteva lucrări și direcții artistice au fost greu de ignorat. Probabil din cauza vremii întunecate, am reacționat mai mult la mulțimea de creații intens colorate, cu o energie perfectă pentru o toamnă mohorâtă.

Lucrările Adrianei Florea Baloiu, înscrise la secțiunea Pictură, frapează prin culorile intense și prin intimitatea cu care te întâmpină – fiecare lucrare devine o filă a unui jurnal unde gândurile, metaforic exprimate, devin simboluri, forme sau texturi. Rămășițe de amintiri, povestiri sau nume își găsesc drumul în colajele sale.

adriana_flora_baloiu1

Colecția Arhetipuri creata de Elleny Radu reprezintă o colecție inspirată de arhetipurile lui Carl Jung, precum Anima, Animus și Umbra. În cele șapte tablouri din această lucrare regăsim imagini-simbol ale fiecărui arhetip: Mama – simbol al pământului, fecundității și regenerării, Forța fizică – personificată de Tarzan, Fecioara Maria – mama spirituală înzestrată cu puterea de a iubi necondiționat, Magicianul – întruchiparea inteligenței și a veseliei, Elena lui Faust – portret ce are la bază un nivel estetic și romantic al femeii expansive și curajoase, Sofia – reprezentând calmul și înțelepciunea și Umbra – simbolul haosului și al sălbăticiei.

2384175-uorrnaql-7 2384247-xxzaxfpw-7 2384307-ncpzxhmx-7

Ne-am  înseninat ziua uitându-ne la câteva dintre creațiile Alexandrei Stupinean, cu un stil sportiv și fresh care popune noi siluete și un mix de texturi și imprimeuri intrigante. Colecția Peregrinus, formată din șase ținute unisex este  inspirată de experiențe multiculturale și transformative din viață Alexandrei este rezultatul unui research intens, desfășurat pe durata mai multor ani, în urma experiențelor acumulate care s-au tradus în cele din urmă într-o colecție vestimentară având la bază îmbinarea mai multor culturi: musulmană, indiană și asiatică.

alexandra_stupinean3

alexandra_stupinean4

alexandra_stupinean2

Nu ratați lucrările de urbanism și de artă textilă, de asemenea un minunat loc de inspirație! Diploma este fără îndoială unul dintre cele mai interesante evenimente ale toamnei, așa că nu îl ratați, mai sunt doar câteva zile!

Categorii Lifestyle