Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea, în premieră la Arad

kinodiseea

După șapte ediții de succes, KINOdiseea, cel mai iubit festival de film pentru copii din România, debutează la Arad la Cinema Arta cu filme premiate la festivaluri internaționale.

Astfel, în perioada 18-22 aprilie, copiii se vor bucura de o Săptămâna cu totul Altfel. Vor face o plimbare cu balonul din Africa tocmai până la curtea regelui Franței, vor pleca într-o aventură plină de primejdii împreună cu Bamse pentru a o salva pe Bunica, se vor lupta cu vikingii în Irlanda secolului al IX-lea, se  vor întîlni cu înțeleptul de pe Muntele Interzis și vor rezolva cele mai complicate cazuri alături de Lăbuș.

Printre filmele proiectate la KINOdiseea se numără Zarafa, în regia lui Rémi Bezançon. Pelicula ne prezintă povestea primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris. Sub un baobab, în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa.

zara

Tot la KINOdiseea descoperim și una dintre cele mai frumoase povești ale Fraților Grimm, Cei Șapte Corbi, în regia lui Alice Nellis, aventura unei tinere fete care face tot posibilul să salveze șapte frați de blestemul aruncat asupra lor de către mama ei.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile. Pentru programul complet și mai multe detalii, accesează www.kinodiseea.ro sau www.cmcarad.ro.