Header-March-2019

Festivalul de Film de la Veneția 2020: Cele mai frumoase ținute

Festivalul de Film de la Veneția 2020 este primul astfel de eveniment de la începutul pandemiei și până acum. Eleganța ceremoniilor, alimentată farmecul uneia dintre cele mai speciale locații din lume, ne-a readus bucuria prezențelor rafinate de pe covorul roșu și plăcerea de a le studia ținutele. Așadar, am pregătit o selecție a celor mai frumoase ale ediției acestui an: 

Festivalul de Film de la Veneția 2020 ne readuce în atenție celebritățile din lumea filmului, cărora le-am studiat atent ținutele de pe covorul roșu, mai ales că ne-a lipsit atât de mult această plăcere. Numărul patricipanților a fost mult mai mic comparativ cu cele 76 de ediții anterioare, mai toată lumea a purtat mască, dar, cel puțin în ceea ce privește pregătirea lookurilor, totul pare destul de firesc. 

Lotte Verbeek (Alberta Ferretti)
Frida Aasen (Alberta Ferretti)
Gaia Trussardi

Boemia a plutit pe canalele Veneției la propriu. Rochiile din voal, în nuanțe diafane, par să fi fost preferatele doamnelor anul acesta. Poate tocmai pentru că toată lumea a dus dorul evenimentelor cu fast. Iar alegerile cromatice, mai ales nuanțele de alb, gri-lavandă sau roz pal, ne confirmă această ipoteză. 

Taylor Hill (Etro)
Ludivine Sagnier

Iar dacă e să vorbim despre o prezență specială cu adevărat, nu putem să nu o punem pe primul loc chiar pe Tilda Swinton, actrița premiată cu Leul de Aur în cadrul acestei ediții pentru întreaga sa carieră. Una dintre ținutele purtate de marele star de cinema poartă amprenta Chanel Haute Couture și a fost compusă dintr-o rochie albă cu broderie florală extrem de delicată, dintr-o pereche de pantofi ce ne amintește de perechile din muzeele dedicate istoriei costumului și dintr-o mască din aur creată de James Merry, accesorizată cu două perle de dimensiuni considerabile, aducând astfel un tribut celebrului carnaval. 

Tilda Swinton (Chanel Haute Couture)
Ester Exposito

Și pentru că nu putem vorbi despre cele mai frumoase apariții fără să amintim de președintele juriului, Cate Blanchett, ținuta noastră preferată purtată la Festivalul de Film de la Veneția 2020 este cea compusă din costumul masculin clasic și topul cu broderie, semnate Alexander McQueen. Pentru acest eveniment, Cate Blanchett a optat pentru o atitudine sustenabilă, astfel încât niciuna dintre piese nu era chiar nouă în garderoba ei. Ceea ce îi aduce un mare plus în ochii noștri! 

Cate Blanchett (Alexander McQueen)

O altă apariție care ne-a plăcut foarte mult a fost cea a Amirei Casar, în creația Loewe. Combinația de verde-pădure și negru, completate de bijuteria antique, au avut un aer care ne-a dus cu gândul a estetica secolului 15 și la figurile emblematice ale perioadei. Cu toate că nu ne-a consultat nimeni înainte, am fi scos din acest look ceasul și geanta, între noi fie vorba.

Amira Casar (Loewe)
Anna Foglietta

Pe de altă parte, o prezență ca dintr-un viitor extrem de senzual și sofisticat a fost starul italian Elodie, care a purtat o rochie argintie Atelier Versace, perfectă pentru silueta ei atletică. 

Elodie (Atelier Versace)
Paola Turani

Foto: Hepta