Festivalul Brazilor de Crăciun, la a ediția 16

festivalul-brazilor-de-craciun-ok

Niciodată nu e prea devreme să te ocupi de educația copiilor. Și mai ales, niciodată nu e prea devreme pentru anunțarea unuia dintre cele mai frumoase și mai longevive proiecte caritabile. Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment de strângere de fonduri pentru asigurarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor proveniţi din medii defavorizate, a ajuns anul acesta la cea de-a XVI-a ediție. La fel ca în fiecare an, și în 2016 unii dintre cei mai cunoscuţi designeri vor crea, exclusiv pentru această ocazie, brazi de Crăciun, care vor fi apoi scoși la licitaţie. O atracție a calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină proiectele educaţionale derulate de Salvaţi Copiii România.

„Salvați Copiii România are drept priorităţi prevenirea şi reducerea abandonului şcolar, cât şi reducerea impactului negativ al migrației economice a părinților asupra copiilor rămași acasă. Gala Brazilor de Crăciun este un eveniment anual cu un impact foarte mare pentru Organizaţie şi ne dorim ca şi în acest an să avem alături de noi designeri, sponsori şi parteneri dornici să îmbunătăţească calitatea educaţiei, astfel încât datorită sprijinului lor, un număr cât mai mare de copii din comunități defavorizate să poată fi sprijiniți cu servicii educaționale și de asistență socială”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv Salvaţi Copiii România.

La ediţiile anterioare ale Festivalului Brazilor de Crăciun au participat cei mai influenţi manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business şi de media precum Stephan Pelger, Doina Levintza, Irina Neacşu, Carmen Ormenișan, Malvina Cervenschi, Iris Șerban & Lama Arhitectura, PNK Casual, Ioana Ciolacu, Rozalia Bot, Andreea Raicu, Andi Moisescu, Omid Ghyannadi, Amalia Enache, Hamid Nicola Katrib, Camelia Şucu, Cornel Ilie şi mulţi alţii.

Aflat la cea de-a XVI-a ediţie, impactul festivalului este unul deosebit, reuşind colectarea a peste 3 milioane de euro, cu care au fost ajutaţi 23.260 de copii.

Anul trecut, licitațiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse între 500 și 19.500 de Euro. Braduțul creat de Stephan Pelger, „Winter Wonderland”, a fost licitat cu 8.000 Euro, aceasta suma ajutându-i pe copii să aibă parte de educație și, implicit, de un viitor.