Feeric Fashion Week: Săptămâna Modei vine la Alba Iulia și Sibiu

FFD Aeroport - Dragos Dumitru

Pe lângă cele 4 oraşe principale – New York, Londra, Milano, Paris – calendarul internaţional al Săptămânilor Modei, include destinaţii din toată lumea, inclusiv Europa de Est.

Feeric Fashion Week va avea loc anul acesta între 16 și 24 iulie, în Alba Iulia și Sibiu.

Anul trecut, Eduardo Perez și Diego de Biase, creatorii argentinieni din spatele brand-ului Sarah Jessy Jones, au deschis, prin prezentările de la Alba Iulia, calea designerilor din America de Sud spre piața generoasă a Europei de Est. Succesul prezentărilor de modă susținute de cei doi a condus la o listă de-a dreptul impresionantă de designeri sud-americani care s-au înscris pentru ediția din acest an. Astfel, publicul va putea vedea colecții produse în Paraguay și Chile, pe lângă cele argentiniene. Iar participarea internațională la Feeric Fashion Week nu se oprește aici – De-a lungul celor 8 zile, pe pasarelele Feeric vor defila creații ale unor designeri din Singapore, Liban, Suedia, Malta, Serbia, Grecia, Italia, Franța sau Germania.

Festivalul este structurat pe trei secțiuni de prezentări de modă. Show-urile individuale vor fi, ca în fiecare an, principala atracție. Creațiile designerilor vor fi prezentate pe superbele străduțe din centrul Sibiului, în grădina Palatului Brukenthal din Avrig, la Pasajul Scărilor sau în Biserica fortificată din Cristian. Spațiul generos al Redal Expo va fi transformat în Feeric Venue pe durata festivalului, unde, în fiecare seară, se vor desfășura patru prezentări de modă. La finalul fiecărei seri de festival, în Feeric Venue va avea loc câte o petrecere tematică.

Gala Feeric va închide evenimentul în Piața Mică, pe pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor.

Sesiunea de acreditări pentru bloggeri, fotografi și jurnaliști a fost deschisă la începutul acestei săptămâni și este disponibilă pe www.feeric.ro.

Accesul la prezentările de modă din cadrul Feeric Fashion Week 2016 este liber.

Foto: Feeric Fashion Week