Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

FFW Alba Iulia

Feeric Fashion Week începe într-un loc încărcat de istorie și semnificație pentru România – cetatea din orașul unirii, Alba Iulia. Ediția din acest an debutează cu o prezentare individuală. După ce anul trecut a deschis festivalul de la Sibiu, Asociația Open Your Heart marchează debutul defilărilor în Alba Iulia cu prezentarea Atipic Beauty. Modele cu dizabilități vor defila în scaune cu rotile, conduse de modelul internațional Magda Coman, inițiatoarea acestui proiect care își propune să pună într-o cu totul altă lumină persoanele cu dizabilități. Fiecare model va fi însoțit de una dintre vedetele prezente în această ediție a Feeric Fashion Week. Vor defila alături de modelele în scaune cu rotile Anama Fereira, președintele Anama Models din Argentina, top modelele internaționale Dayana Reeves (Franța) și Elena Tretyakova (Ucraina), stilistul Hanzhi din Milano, vedeta TV Andrea Garmendia din Argentina, și o parte dintre ambasadorii Feeric din acest an.

Prima seară de gală la Alba Iulia se va traduce prin cinci prezentări de modă: Caresta Bags, brand cunoscut deja de public din ediția precedentă, va prezenta o colectie de accesorii din piele. Atelierul din spatele label-ului își are sediul în Alba Iulia, iar toate produsele Caresta sunt confecționate din piele naturală și produse manual. Colecția Mariei Nastacă va continua șirul prezentărilor din Gala Feeric, urmată de Irina Zgâia, Ioana Călin, și A for A. Prima seară a festivalului se încheie cu un after party în Social Pub, unde accesul va fi liber.

FFW Alba Iulia-2

A doua zi a Feeric Fashion Week debutează cu o prezentare individuală la mare înălțime, la propriu. Criccs va prezenta colecția „The Beautiful People” deasupra orașului, pe acoperișul unei clădiri celebre din zona centrală. Colecția se adresează persoanelor lipsite de teamă, reprezentând spiritul liber, care trăiește fără reguli.

Cea de-a doua seară a Galei va aduce alte cinci colecții semnate de designeri străini și români. Argentinienii Eduardo Perez și Diego de Biase vor prezenta în premieră o nouă colecție, și au ales Alba Iulia pentru a-și lansa la nivel internațional brandul Ocantos. Apoi, Ciprian Crăciun va prezenta o colecție destinată bărbaților sub semnătura brand-ului Spencer, ca apoi să revenim în Argentina, alături de designerul Pimpi Smith. Adriana Timofti vine în fața publicului din Alba Iulia cu prima ei colecție, restrânsă, cu adânci inspirații tradițional românești, tema centrală fiind nodul sacru regăsit în lucrările lui Brâncuși. Colecția formată din selecții ale designerilor români, prezentată de All for Art, va întregi a doua seară a Galei de la Alba Iulia.

Luni, Feeric Fashion Week se mută pentru câteva ore la castel. La Castelul Jidvei, unde Diana Pavelescu invită publicul să afle care sunt soiurile românești cu o istorie de peste 3000 de ani, care este cea mai întinsă podgorie din Transilvania sau cine sunt cei care duc an de an vinul la un alt nivel al calității.

Foto: Feeric Fashion Week