Fausto Puglisi este noul designer al Casei Roberto Cavalli

fausto puglisi madonna

Designerul sicilian Fausto Puglisi a fost numit directorul de creație al casei Roberto Cavalli și va lansa prima sa colecție sub acest nume în ianuarie 2021.

Născut la Messina și strămutat în Statele Unite în 1999, Fausto Puglisi a devenit imediat un nume în moda internațională și mai colaborat de-a lungul timpului și cu alte branduri celebre, precum Dolce&Gabbana, Ungaro și Marina Rinaldi, iar din 2013 are propriul său brand de creație.

În prezent, a preluat funcția de director de creație al casei fondate de Roberto Cavalli și va semna toate colecțiile brandului italian, care a rămas fără un nume sonor care să conducă depatamentul de design după plecarea lui Paul Surridge din 2019, al cărui stil minimalist nu s-a pliat pe grandoarea și extravaganța promovate de casa italiană.

fausto puglisi

Fausto Puglisi 

Fausto Puglisi a colaborat cu vedete precum Nicky Minaj, Kylie Jenner, Taylor Swift, Sabrina Carpenter, Iggy Azalea, Rita Ora, Fergie (Black Eyed Peas), Shay Mitchell, Priyanka Chopra, Zendaya sau Jennifer Lopez. Unele dintre creațiile sale memorabile sunt cele realizate pentru show-ul Madonnei de la Superbowl, din 2012.

madonna fausto puglisi

Madonna – Superbowl 2012 

Tot ceea ce ține de-acum înainte de designul Cavalli revine în responsabilitatea lui Fausto Puglisi”, a anunțat casa Cavalli printr-un comunicat recent. ”Sunt onorat și mândru să duc mai departe creația acestui brand extraordinar și, mai presus de toate, să continui să dezvolt imaginea de glamour și de rafinament clădită de Roberto Cavalli”, a declarat Puglisi, care va lansa prima colecție sub numele Cavalli în ianuarie 2021.

taylor swift fausto puglisi

Creațiile lui Puglisi de până acum sunt caracterizate de unicitate și au un aer al romantismului trecut, dar cu un twist modern. Clasicismul scupturilor romane, opulența barocă, hedonismul bacanalelor și chiar stridența hollywoodiană reprezintă surse de inspirație pentru creatorul de modă sicilian.

Foto: Hepta, Filippo Fior