#FashionNews: Tomas Maier pleacă de la Bottega Veneta

După aproape două decenii (17 ani, mai exact) în care a făcut „minuni“ la Bottega Veneta (a fost recrutat de Tom Ford în 2001), Tomas Maier a anunțat că părăsește postul de director de creație.

Vestea a fost dată ieri de Kering, grupul francez care deține Botegga Veneta (din care fac parte și Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen ș.a.), mai exact, de Francois-Henri Pinault, CEO-ul grupului. „Îi sunt profund recunoscător și îi mulțumesc personal pentru munca pe care a realizat-o și pentru input-ul pe care l-a avut în succesul excepțional al Casei“, a declarat acesta.

De-a lungul timpului, așa cum declară și Francois Pinault, Tomas Maier a reușit să redea brandului componenta de lux și să o transforme într-o referință pentru Bottega Veneta. Sub bagheta lui, Bottega Veneta a reușit să iasă din datorii și să obțină profit, ajungând la 2 miliarde de dolari până în 2012. în plus, va rămâne în istorie ca unul dintre promotorii diversității – a avut prezentări mixte cu modele bărbați și femei deopotrivă și a declarat de câte ori a avut ocazia că nu-i plac clasificările.

Chiar dacă au început deja rumorile pe această temă, încă nu știm dacă Tomas Maier se va îndrepta spre o altă Casă, iar grupul Kering nu a oferit detalii despre cineva va prelua postul rămas liber la Bottega Veneta.

Foto: hepta.ro