Cu toate că istoria costumului consemnează, în general, lookuri de gală, compuse din piese impresionante, cu croieli aparte, adesea custom made, trebuie să ne gândim că petrecem mare parte din timp având un look casual, relaxat. Și cum piesa-cheie a garderobei casual a oricui este perechea de jeans, vorbim astăzi despre 5 modele de pantaloni pe care trebuie să le încerci pentru outfiturile de weekend. 

Ne-am obișnuit să vorbim despre celebritățile internaționale doar atunci când apar pe covorul roșu, dar, vorba aceea, „vedetele sunt și ele oameni”, așa că astăzi ne inspirăm din ținutele lor casual recente pentru outfiturile noastre de weekend. Piesa care dă tonul întregului look în cazul selecției noastre, este chiar perechea de pantaloni. Am ales 5 croieli diferite, astfel încât să fim sigură că îți va plăcea măcar una, dac nu vei dori să le încerci pe toate. 

Baggy jeans 

Weekend style: 5 modele de pantaloni casual pentru fiecare siluetă
Katie Holmes

Katie Holmes este una dintre preferatele noastre atunci când vine vorba de lookuri casual. Firescul este conceptul pe care se bazează ținutele ei, iar asta generează armonie atât din punctul de vedere al croielilor, cât și al cromaticii. Astăzi o vedem într-o pereche de jeans baggy închiși la culoare și într-o jachetă scurtă matlasată. Ținuta e completată de o pereche de pantofi cu toc mic, care dă ansamblului un aer sofisticat. Acest model de pantaloni e potrivit pentru aproape orice tip de siluetă, dacă păstrezi proporția corectă sau purtând în partea de sus o piesă ce urmărește linia trupului.

Skinny fit

Weekend style: 5 modele de pantaloni casual pentru fiecare siluetă
Catherine, Ducesa de Cambridge

Catherine, Ducesa de Cambridge, înregistrează apariții tot mai speciale – nu prin dimensiunea glam, ci prin ținuta princiară cu care își poartă hainele; nu e neapărat să porți coroană pentru a fi prințesă. Vorbim în cazul ei despre piese basic, precum o pereche de jeans skinny, completată de o vestă matlasată și de o pereche de ghete cu șireturi. Pantalonii skinny sunt potriviți, în cele mai multe dintre cazuri, unei siluete atletice, dar o siluetă rubensiană perfect proporționată poate face furori punându-și formele în evidență.

Straight cut 

Weekend style: 5 modele de pantaloni casual pentru fiecare siluetă
Naomi Watts

Naomi Watts este o prezență frecventă în topurile best dressed. Astăzi revine și la noi cu un outfit pe cât de clasic, pe atât de stylish. Perechea de jeans drepți 3/4 este o alegere perfectă pentru minionele care vor să creeze efectul de alungire a picioarelor printr-o pereche de ghete ce marchează glezna. E ideal să porți o jachetă scurtă, exact cum poartă actrița, pentru a respecta proporția naturală, doar puțin păcălită de artificiul creat cu ajutorul ghetelor. Dealtfel, o pereche de jeans cu croială dreaptă, se potrivește oricărui tip de siluetă.

Bootcut 

Weekend style: 5 modele de pantaloni casual pentru fiecare siluetă
Karlie Kloss

Karlie Kloss a optat pentru o pereche de jeans albi, bootcut. Purtat într-un outfit similar, cu un trech coat lung, acest tip de pantaloni generează mult doritul efect de alungire și de suplețe. Croiala nu le este recomandată persoanelor cu siluetă pară sau măr. 

Flare

Weekend style: 5 modele de pantaloni casual pentru fiecare siluetă
Busy Philipps

Busy Philips a optat pentru o pereche de pantaloni evazați, purtați perfect cu un sacou care se oprește fix pe linia șoldurilor. Pereche de ghete cu platformă și cu toc gros, este ideală pentru acest model, dacă mizezi pe efectul lui de alungire a siluetei. Dacă păstrezi proporția corectă și optezi pentru talia potrivită, poți aborda aceastră croială indiferent de forma siluetei tale.

Foto: hepta.ro

Related Posts