Cătălina Teodorescu ∙ September 28, 2017 ∙ 3 min read

Paris Fashion Week: Fake Kate Moss la prezentarea Sirloin

Sirloin primavara vara 2018

Sezonul trecut, Sirloin, un brand din Shanghai, şi-a făcut debutul la Paris Fashion Week cu o prezentare cât se poate de memorabilă – cei doi designeri din spatele labelului, Mao Usami şi Alve Lagercrantz, au transformat Les Toilettes Publiques de la Madeleine (toalete publice dezafectate, devenite parte din patrimoniul istoric) în showroom pentru colecţia lor de toamnă.

Ceea ce face lesne de înţeles că mă aşteptam ca prezentarea colecţiei pentru sezonul următor – primăvară/vară 2018 – să se deruleze fix în acelaşi ton.

Easy-going|stupid elegance|unexpected. Aceste trei concepte definesc brandul Sirloin, conform creatorilor săi. Să le luăm, aşadar, pe rând.

„Easy-going” s-a bifat încă de la prima privire – lângă uşă stătea proptit un cuier de genul celor pe care le-ai găsi în camera unui copil, complet cu bile colorate la capete. Iar în cuier, atârnate nonşalant, stăteau… cele mai easy-going piese de îmbrăcăminte la care te poţi gândi: şosete (înfipte pe braţele cuierului sau atârnând lejer), un sutien, şi un halat. Pe o minicanapea vintage stătea tolănit un alt sutien, lângă care zăceau un pahar de Starbucks şi un pachet de ţigări pe jumătate gol, în timp ce o masă din colţul camerei a pus toţi invitaţii în dificultate, pentru că nimănui nu îi era clar dacă resturile de pe ea (ambalaje de prăjituri cu răvaş, pahare de şampanie semi-goale şi hârtii de caramele) erau obiecte ce aşteptau închiderea open house-ului ca să fie strânse… sau dacă erau parte din artă (pentru a se asigura că nu ratează vreun detaliu important care mai apoi se regăseşte în postările de Instagram ale altor persoane mai cu prezenţă de spirit, majoritatea lumii a făcut totuşi fotografii mesei încărcate cu gunoaie, probabil în speranţa că, chiar dacă era vorba într-adevăr despre nişte resturi aruncate la întâmplate, arta rămâne, totuşi, subiectivă, oricine putând motiva că o regăseşte chiar şi sub forma unor ambalaje de fortune cookies abandonate în colţul unei camere).

IMG_7062

La capitolul „unexpected”, lucrurile au fost atât de subtile, încât mi-a luat în jur de zece minute să mă prind că modelele nu sunt nici gemene, nici parte dintr-un set de tripleţi, cvadrupleţi, cvintupleti, şi așa mai departe, ci, de fapt, fetele care prezentau hainele semănau atât de mult unele cu altele (şi cu Kate Moss), pentru că purtau măşti. Nu orice fel de măşti, ci unele din silicon, perfect mulate pe faţă şi camuflate astfel încât să se confunde perfect cu pielea modelelor, atât de bine încât efectul era cu totul şi cu totul straniu.

O postare distribuită de Bon Parinya Wongwannawat (@wongwannawat) pe

Cât despre „stupid elegance”, cel mai stupid obiect vestimentar – şlapul – pe care continuu să îl detest în orice alt fel de decor în afară de plajă, a venit alături de piese sub deviza „eleganţă dublată de un aer de nonşalanţă”, în ton cu ceea ce am înţeles încă de sezonul trecut că este esenţa brandului. Sacouri deconstruite, pantaloni scurţi decupaţi aparent în mod aleator (dar, de fapt, „sfâşiaţi” în mod atent) și pantaloni lungi cu imprimeuri uşor adaptabile garderobei de zi cu zi, mix & matched cu topuri la fel de cool.

CITEȘTE ȘI:


Sirloin-2

Cea mai inedită prezentare de la Paris Fashion Week a avut loc într-o toaletă publică

Related Posts

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…

Liniile masculine din nou în topul preferințelor doamnelor 

Cu toate că istoria modernă adoră să o asocieze pe Chanel cu asocierea dintre garderoba feminină și cea…

Vedetele domină prezentările de la Paris Fashion Week, ediția dedicată bărbaților

Paris Fashion Week 2023, ediția dedicată bărbaților este în plină desfășurare, iar mai multe vedete au fost convocate…

Care este dress-code-ul pentru Met Gala 2023 și cine vor fi gazdele evenimentului fashion

Met Gala, ediția 2023, propune o temă ofertantă din punct de vedere stilistic. Anul acesta, cea mai importantă…

Marion Cotillard – Mai mult decât un fashion icon 

Marion Cotillard este una dintre aparițiile noastre preferate, fie că este prezentă la premiera unui film, fie că…

Cum arată colecția de Sf. Valentin de la Victoria’s Secret

Sărbătoarea îndrăgostiților se apropie cu pași repezi, iar brandurile se pregătesc să-și întâmpine clienții care vor să celebreze…