amina muaddi

Pantofii Aminei Muaddi sunt zilele acestea the IT items pe Instagram și în paginile revistelor internaționale. I-am văzut în feed-urile vedetelor precum Kendall Jenner, Kylie Jenner, Rosie Huntington-Whitley, Zoe Saldana ori Rihanna și par să-și croiască singuri drumul către topul preferințelor influencerilor, dar și în paginile revistelor de modă din toată lumea – i-am văzut deja în Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, The Cut etc. 

Amina Muaddi s-a născut în Iordania (tatăl său este iordanian, iar mama, româncă) și-a petrecut copilăria pe rând, în Iordania, unde a locuit șapte ani, în România (nouă ani), iar apoi s-a mutat în Italia, unde a și studiat la The European Institute of Design din Milano – acolo a început și relația sa serioasă cu pantofii, după o perioadă intensă de ucenicie, la Riviera del Brenta, un orășel de lângă Veneția, lucrând cot la cot cu artizanii locali. Așa a prins contur și prima ei colecție pentru brandul Oscar Tiye, pe care Amina l-a gândit ca pe o extensie a stilului personal, dar și un prilej bun de „călătorie“ în trecut și de autocunoaștere.

Fotografie publicată în Alist Magazine nr. 2, martie 2017

„Brandul a devenit o modalitate de a-mi redescoperi moșterirea culturală, o cale să mă reconectez cu trecutul și să aduc un omagiu culturilor din care fac parte. Prima mea colecție a fost o reinterpretare a tradițiilor arabe – sărbătorind frumusețea designului, a arhitecturii, a imprimeurilor, culorilor și tematicilor arabe. Mulți dintre pantofii creați de mine au o intepretare culturală semnificativă: de exemplu, colecția de toamnă/ iarnă 2017/2018 include o mulțime de stiluri de pantofi direct influențate de opinca românească! Toate sunt dezvoltate prin estetica mea și prin felul meu foarte italian de a vedea feminitatea“, dezvăluia Amina într-un interviu pentru ediția a doua Alist Magazine, în martie 2017. (Citește mai mult aici). 

Fotografie publicată în Alist Magazine nr. 2, martie 2017

În prezent, Amina Muaddi locuiește la Paris, unde s-a mutat datorită colaborării cu designerul Alexandre Vauthier. Tot aici, se desfășoară și activitatea creativă a Aminei în jurul brandului său personal Amina Muaddi Shoes, pe care îl coordonează din capitala franceză, execuția pantofilor întâmplându-se însă în Italia, locul unde a fost schițată traiectoria designerului în lumea marochinăriei. 

Pantofii Aminei se numără acum printre piesele must-have ale vedetelor și se regăsesc constant în mai toate reviste de modă internaționale. Cel mai probabil i-ai văzut deja în feed-ul tău de Instagram, purtați de Rosie Huntingtom Whitley, Kendall Jenner ori Rihanna. Sunt de găsit online pe toate platformele mari de e-commerce – mytheresa.com, farfetch.com, modaoperandi.com, net-a-porter.cm etc. și în magazine din toate orașele mari ale Europei, SUA, Canada, Australia, China etc. 

 

View this post on Instagram

 

@kyliejenner poses in her Begum slingback in bright pink silk satin. #AminaMuaddi #AminasLadies #KylieJenner

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddiofficial) on

 

View this post on Instagram

 

@badgalriri posing in her BEGUM glass slingback pumps. #AminasLadies #rihanna #AminaMuaddiSS19 #AminaMuaddi

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddiofficial) on

 

View this post on Instagram

 

@Rosiehw is always a vision in her GILDA crystal sandals. #AminasLadies #RosieHuntingtonWhiteley #AminaMuaddiSS19

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddiofficial) on

Related Posts