Andreea Leta ∙ September 25, 2022 ∙ 3 min read

După aproape doi ani de refuz al unui alt serial care fantazează lumea modei, am cedat și m-am uitat la cele două sezoane de Emily in Paris. Uneori am râs, uneori mi-a venit să plâng (și nu chiar de emoție…), dar de cele mai multe ori m-a amuzat. Așa că astăzi, la puțin timp după ce a fost anunțată premiera sezonului al treilea pe 21 decembrie, vin cu un feedback și cu o listă de pro & contra.

Am rezistat aproape 2 ani fără Emily in Paris și chiar nu am simțit vreo secundă că pierd ceva. Dar cum uneori pentru scris am nevoie de un zgomot de fundal care să nu fie muzică sau rumoarea dintr-o cafenea, am considerat că un serial pe care eu din start l-aș fi crezut slăbuț, deci numai bun de relaxare, e perfect pentru un astfel de moment. Parțial nu am greșit, dar… 

Emily in Paris este un serial adorabil pentru generația care nu a prins în pragul dintre adolescență și maturitate Sex and the City și Gossip Girl. Din primele cadre am simțit ca e un fusion care în cel mai bun caz mă va amuza, în cel mai nefericit mă va face să îmi dau ochii peste cap până când o să îmi iasă un fel de flic-flac. Nici aici nu m-am înșelat foarte tare. Așa că acum, la puțin timp după anunțul că Emily revine începând cu 21 decembrie, fac o listă de pro & contra în ceea ce privește unul dintre cele mai vizionate seriale Netflix. 

Emily in Paris este, cu siguranță, un serial plăcut ochiului. Se întâmplă într-unul dintre cele mai iubite orașe ale lumii, personajul principal e interpretat de frumoasa și talentata Lily Collins, în contrast există un personaj a la Miranda Priestly varianta French, extrem de bine construit și poate că una dintre cele mai realiste apariții, stylingul e semnat de Patricia Field, legendarul stilist al fenomenului Sex and the City, iar un etaj mai jos locuiește un chef destul de sexy care, ca norocul, lucrează chiiiiaaar în restaurantul de vis a vis. Uneori există probleme cu apa în bloc, alteori apare și o iubită dintr-o familie destul de bogată, dar cam toate astea fac parte din viață, nu? 

Ce nu aparține deloc realității și chiar mi-ar plăcea să nu mai existe închipuirile acestea pentru a reduce numărul dezamăgirilor și al depresiilor care fac înconjurul industriei, ar fi că nimeni, nici măcar în lumea modei, nu merge la birou pe tocuri de 12 zilnic, niciun job de social media nu te transformă în miliardara care nu coboară sub Saint Laurent, nu e neapărat ok să te culci cu aproape toată lista de clienți și nici nu e ăsta motorul oricărei reușite pe aici, e puțin probabil să găsești pe bancă în parc o tipa extrem de bogată care s-a angajat ca bonă la Paris, doar-doar o face ceva pe spinarea ei (dar e foarte de apreciat ideea și personajul e chiar simpatic foc), care îți și devine bff, e ok să mănânci la birou (kind reminder: suntem oameni), și, cu siguranță, nu e deloc o idee bună să te îmbraci ca un clișeu umblător în fiecare secundă a vieții, doar pentru că ajungi în capitala Franței. 

În rest, e un serial de duminică în care mai există și replici pline de umor, garderoba e fără îndoială impresionantă, iar distribuția mi se pare impecabil aleasă. Deci să vină sezonul 3!

Foto: hepta.ro

Related Posts

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cinci ținute casual sofisticate inspirate de invitații de la petrecerea Alist

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi am reinterpretat această zicală și am făcut o selecție…

Pamela Anderson poartă un brand românesc

Pamela Anderson apare pe coperta unei publicații de fashion îmbrăcată într-o piesă care aparține unui brand românesc –…

Sienna Miller, apariție de impact, cu sarcina la vedere, la Vogue World Show

Vedetele și-au dat întâlnire pe covorul roșu la evenimentul fashion al toamnei- Vogue World Show, care se vrea…

LEVI’S® PUNE STILUL PERSONAL PE PRIMUL LOC!

Dacă trendul nostalgiei te-a cucerit și crezi că ai trecut prin toate etapele până acum, pregătește-te pentru încă…

MTV VMAs 2023: Tendințele preferate ale vedetelor pentru lookurile de gală

Marți seară a avut loc decernarea premiilor MTV VMAs 2023, unde vedetele internaționale și-au făcut rând pe rând…

Industria bunurilor de lux, într-o continuă creștere

… sau „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!” Sunt vorbele atribuite Reginei Maria Antoaneta, cele care i-au adus…

Top 5 accesorii care m-au cucerit în această vară.

Fiecare vară are povestea ei, o sumedenie de amintiri și momente din călătorii, vacanțe nesfârșite, seri lungi călduroase,…

Arad Fashion Days: Tendințele propuse de creatorii români pentru noul sezon 

Primul weekend din luna septembrie a marcat pentru noi nu doar începutul celui mai frumos anotimp, ci și…

Vedetele au afișat ținute extravagante la Gala AmfAR de la Veneția

Veneția nu este numai despre film zilele acestea, ci și despre modă și caritate. Gala AmfAR, un eveniment…