Andreea Leta ∙ September 25, 2022 ∙ 3 min read

După aproape doi ani de refuz al unui alt serial care fantazează lumea modei, am cedat și m-am uitat la cele două sezoane de Emily in Paris. Uneori am râs, uneori mi-a venit să plâng (și nu chiar de emoție…), dar de cele mai multe ori m-a amuzat. Așa că astăzi, la puțin timp după ce a fost anunțată premiera sezonului al treilea pe 21 decembrie, vin cu un feedback și cu o listă de pro & contra.

Am rezistat aproape 2 ani fără Emily in Paris și chiar nu am simțit vreo secundă că pierd ceva. Dar cum uneori pentru scris am nevoie de un zgomot de fundal care să nu fie muzică sau rumoarea dintr-o cafenea, am considerat că un serial pe care eu din start l-aș fi crezut slăbuț, deci numai bun de relaxare, e perfect pentru un astfel de moment. Parțial nu am greșit, dar… 

Emily in Paris este un serial adorabil pentru generația care nu a prins în pragul dintre adolescență și maturitate Sex and the City și Gossip Girl. Din primele cadre am simțit ca e un fusion care în cel mai bun caz mă va amuza, în cel mai nefericit mă va face să îmi dau ochii peste cap până când o să îmi iasă un fel de flic-flac. Nici aici nu m-am înșelat foarte tare. Așa că acum, la puțin timp după anunțul că Emily revine începând cu 21 decembrie, fac o listă de pro & contra în ceea ce privește unul dintre cele mai vizionate seriale Netflix. 

Emily in Paris este, cu siguranță, un serial plăcut ochiului. Se întâmplă într-unul dintre cele mai iubite orașe ale lumii, personajul principal e interpretat de frumoasa și talentata Lily Collins, în contrast există un personaj a la Miranda Priestly varianta French, extrem de bine construit și poate că una dintre cele mai realiste apariții, stylingul e semnat de Patricia Field, legendarul stilist al fenomenului Sex and the City, iar un etaj mai jos locuiește un chef destul de sexy care, ca norocul, lucrează chiiiiaaar în restaurantul de vis a vis. Uneori există probleme cu apa în bloc, alteori apare și o iubită dintr-o familie destul de bogată, dar cam toate astea fac parte din viață, nu? 

Ce nu aparține deloc realității și chiar mi-ar plăcea să nu mai existe închipuirile acestea pentru a reduce numărul dezamăgirilor și al depresiilor care fac înconjurul industriei, ar fi că nimeni, nici măcar în lumea modei, nu merge la birou pe tocuri de 12 zilnic, niciun job de social media nu te transformă în miliardara care nu coboară sub Saint Laurent, nu e neapărat ok să te culci cu aproape toată lista de clienți și nici nu e ăsta motorul oricărei reușite pe aici, e puțin probabil să găsești pe bancă în parc o tipa extrem de bogată care s-a angajat ca bonă la Paris, doar-doar o face ceva pe spinarea ei (dar e foarte de apreciat ideea și personajul e chiar simpatic foc), care îți și devine bff, e ok să mănânci la birou (kind reminder: suntem oameni), și, cu siguranță, nu e deloc o idee bună să te îmbraci ca un clișeu umblător în fiecare secundă a vieții, doar pentru că ajungi în capitala Franței. 

În rest, e un serial de duminică în care mai există și replici pline de umor, garderoba e fără îndoială impresionantă, iar distribuția mi se pare impecabil aleasă. Deci să vină sezonul 3!

Foto: hepta.ro

Related Posts

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…

Alessandro Michele pleacă de la Gucci după 7 ani

Vestea zilei în lumea modei vine prin cofirmarea unui zvon care făcea înconjurul rețelelor de socializare în ultimele…

Love the future again: în premieră, colecția C&A primăvară/vară 2023

Culori intense și tonuri de bej, materiale naturale, croieli interesante și un vibe de bună dispoziție, cu un…

Pantofii de Cenușăreasă există și sunt creați de Disney

Basmele devin realitate. Cel puțin în sfera de fashion, deoarece pantofii Cenușăresei capătă contur și în realitate și…

Se lansează o colecție de bijuterii inspirată din serialul ”Bridgerton”

Fanii serialului Bridgerton de pe Netflix vor fi bucuroși să afle că se va lansa o colecție de…