Cătălina Teodorescu ∙ March 27, 2017 ∙ 3 min read

Probabil nu e nicio surpriză pentru tine să îţi spun că jeanşii skinny nu mai sunt de ceva deţinătorii titlului de cel mai în vogă model de jeans al momentului”.

Cu toate că, în ceea ce priveşte tendinţele actuale, au fost înlocuiţi de modele cu croială un pic mai relaxată, jeanşii skinny sunt în continuare un go-to în garderoba majorităţii femeilor. Motivul? Sunt flatanţi pentru cam orice tip de siluetă şi, în afara cazului în care sunt prea strâmţi (un lucru contraindiacat pentru că, restricţionând mişcările naturale ale corpului, pot provoca dureri de spate şi alte probleme de sănătate), sunt comozi şi uşor de purtat (probabil pentru că ne-am obişnuit cu ei de atât de multă vreme).

Totuşi, în marea de jeanşi fie largi, fie cropped, fie cu aspect retro (toate fiind stiluri în tendinţe) pe care le poartă lumea în prezent, cum faci totuşi să poţi purta o pereche de skinny jeans şi să arăţi actual?

Regula mea de bază – renunţă la modelele cu talie joasă şi optează în schimb pentru talia înaltă. Talia joasă nu mai e în tendinţe de ceva vreme nu numai în ceea ce priveşte jeanşii, ci în general, în cazul oricărui tip de pantaloni. În plus, talia înaltă, în afară de faptul că este fashionable în acest moment, este şi flatantă pentru siluetă, căci ascunde cu succes micile imperfecţiuni, aşa că iată încă un motiv să renunţi la acele modele super low-waist care amintesc de anii 2000.

În rest, iată câteva moduri în care poţi purta skinny jeans în 2017 astfel încât să arăţi fashionable:

Încearcă un dark wash – mai exact, o nuanţă închisă. Nuanţele foarte deschise (aspectul acela prespălat), alături de silueta skinny, vor arăta un pic passé. Poţi opta pentru jeanşi prespălaţi dacă croiala este una mai largă, însă pentru skinnies, mergi pe albastru închis, bleumarin sau negru mai degrabă. În plus, dacă mai au şi un accent actual (în poză de mai jos sunt aplicaţiile gen piercinguri), primesc puncte bonus!

Dacă nu eşti o fană a culorilor închise, eşti liberă să încerci o pereche de skinny jeans într-o nuanţă aprinsă, precum rozul. Efectul va fi unul extrem de cool, în special dacă vei compune un outfit monocrom!

Jeanşii skinny cu talie înaltă arată senzaţional purtaţi cu un crop top, iar ca bonus, crop topurile sunt foarte în vogă în acest moment, deci e ideal să asociezi cele două piese. În fotografia de mai jos poţi observa că poţi chiar şi să îi dai un aspect elegant perechii tale favorite de skinny jeans, asortând un crop top stil cămaşă. Ba chiar poţi plusa cu încă un element în vogă, în ceea ce priveşte accesoriile: o borsetă!

Încă un exemplu de outfit în care jeanşii skinny sunt asortaţi cu un element în vogă în acest moment (în acest caz, un sacou cu croială pătrată şi umeri proeminenţi) pentru a-i aduce în actualitate.

Jeanşii skinny sunt necomplicaţi, aşa că vor arăta mereu senzaţional alături de o altă piesă necomplicată – un sweatshirt, de pildă. Încearcă un print grafic în cazul sweatshirtului, şi adaugă accesorii minimaliste.

Te poţi folosi de skinny jeans pentru a echilibra o piesă cu croiala largă. De exemplu, poţi lăsa să se întrevadă o pereche de astfel de jeanşi pe dedesubtul unui pardesiu supradimensionat.

Foto: hepta.ro

CITEȘTE ȘI:

Noile reguli ale denimului

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…