A List Magazine ∙ May 12, 2023 ∙ 3 min read

Când două minți strălucitoare se întâlnesc, se creează magie. De aceea se poate observa cu siguranță o creștere a popularități colaborărilor din industria modei. Ceea ce a început ca un concept unic în anii 1930 cu doi artiști, designerul italian Elsa Schiaparelli și pictorul suprarealist spaniol Salvador Dali, a devenit acum o strategie pe care multe mărci o folosesc pentru a dobândi vizibilitate.

TEXT de Ramona Nacu Nicole

Până acum, o multitudine de colaborări au fost lansate în modă, însă cele care se vor lansa anul acesta cu siguranță vor atrage atenția publicului. Iată o listă cu cele mai interesante colaborări despre care ar trebui să știți:

1. Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Lansată în luna Ianuarie 2023, această colaborare a atras atenția tuturor. Ea reprezintă o fuziune inovatoare și nuanțată între artă și modă. Punctele multicolore și imprimeurile cu dovleci specifice artistei japoneze Kusama adaugă o notă avangardistă genților clasice Louis Vuitton.

2. Balmain x Beyoncé

O colecție couture de 16 piese a fost creată de către echipa de design Balmain și Beyonce împreună cu stilistul ei Marni Senofonte, la începutul acestui an. Fiecare piesă de vestimentație este inspirată de o melodie din albumul Renaissance. De aceea, așteptăm cu nerăbdare să le vedem prezentate în turneul artistei.

3. Miu Miu x New Balance

Cele două mărci majore au colaborat pentru a lansa o nouă colecție de pantofi sport. Aceasta conține 5 versiuni diferite ale adidașilor clasici New Balance 574 din anii 1980, reinterpretate de către brandul emblematic Miuccia Prada.

4. Jimmy Choo x Preety Guardian Sailor Moon

Inspirată de Shōjo Manga (benzi desenate japoneze pentru femei), colecția prezintă o selecție de încălțăminte și accesorii inspirate după personajele principale. Colecția este foarte exclusivistă, articolele vestimentare putând fi achiziționate decât la comandă. 

5. Tiffany & Co. x Nike

Denumit Nike x Tiffany Air Force 1 1837, acest pantof ediție limitată este confecționat din piele de căprioară neagră și are celebrul swoosh Nike în nuanța emblematică de albastru Tiffany. Lansat în Martie, acesta este un parteneriat de lux pe care chiar și Tiffany l-a proclamat ca fiind „legendar”.

6. Mugler x H&M

Pregătită să se lanseze pe 11 Mai 2023, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai așteptate colaborări ale anului. Așteptați-vă să vedeți multe dintre siluetele distinctive Mugler, dar și remake-uri după piese vestimentare de arhivă care reprezintă un omagiu designer-ului Thierry Mugler. Colecția se va putea achiziționa din Băneasa Shopping City, Afi Cotroceni sau online. 

7. Puma x Fenty

Una dintre cele mai aplaudate colaborări ale Rihannei revine anul acesta. Deocamdată, nu avem informații despre când va fi lansată colecția, dar așteptăm cu nerăbdare să vedem cu ce ne vor surprinde de data aceasta. 

Related Posts

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…

Pielea vegană: Tendințe, avantaje și dezavantaje

Casele de modă au adoptat rând pe rând politica sustenabilității prin înlocuirea pielii cu texturi asemănătoare. Grija pentru…

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul sustenabil care aduce zâmbete

Luna aceasta ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Ovidiu Mureșanu, care ne-a adus cu un pas…

Alist Designers boutique: Anna Fellini, brandul de genți dedicat frumuseții atemporale

Noiembrie a adus la Alist Designers boutique un brand de genți de care, cu siguranță, te-ai îndrăgostit încă…