A List Magazine ∙ May 12, 2023 ∙ 3 min read

Când două minți strălucitoare se întâlnesc, se creează magie. De aceea se poate observa cu siguranță o creștere a popularități colaborărilor din industria modei. Ceea ce a început ca un concept unic în anii 1930 cu doi artiști, designerul italian Elsa Schiaparelli și pictorul suprarealist spaniol Salvador Dali, a devenit acum o strategie pe care multe mărci o folosesc pentru a dobândi vizibilitate.

TEXT de Ramona Nacu Nicole

Până acum, o multitudine de colaborări au fost lansate în modă, însă cele care se vor lansa anul acesta cu siguranță vor atrage atenția publicului. Iată o listă cu cele mai interesante colaborări despre care ar trebui să știți:

1. Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Lansată în luna Ianuarie 2023, această colaborare a atras atenția tuturor. Ea reprezintă o fuziune inovatoare și nuanțată între artă și modă. Punctele multicolore și imprimeurile cu dovleci specifice artistei japoneze Kusama adaugă o notă avangardistă genților clasice Louis Vuitton.

2. Balmain x Beyoncé

O colecție couture de 16 piese a fost creată de către echipa de design Balmain și Beyonce împreună cu stilistul ei Marni Senofonte, la începutul acestui an. Fiecare piesă de vestimentație este inspirată de o melodie din albumul Renaissance. De aceea, așteptăm cu nerăbdare să le vedem prezentate în turneul artistei.

3. Miu Miu x New Balance

Cele două mărci majore au colaborat pentru a lansa o nouă colecție de pantofi sport. Aceasta conține 5 versiuni diferite ale adidașilor clasici New Balance 574 din anii 1980, reinterpretate de către brandul emblematic Miuccia Prada.

4. Jimmy Choo x Preety Guardian Sailor Moon

Inspirată de Shōjo Manga (benzi desenate japoneze pentru femei), colecția prezintă o selecție de încălțăminte și accesorii inspirate după personajele principale. Colecția este foarte exclusivistă, articolele vestimentare putând fi achiziționate decât la comandă. 

5. Tiffany & Co. x Nike

Denumit Nike x Tiffany Air Force 1 1837, acest pantof ediție limitată este confecționat din piele de căprioară neagră și are celebrul swoosh Nike în nuanța emblematică de albastru Tiffany. Lansat în Martie, acesta este un parteneriat de lux pe care chiar și Tiffany l-a proclamat ca fiind „legendar”.

6. Mugler x H&M

Pregătită să se lanseze pe 11 Mai 2023, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai așteptate colaborări ale anului. Așteptați-vă să vedeți multe dintre siluetele distinctive Mugler, dar și remake-uri după piese vestimentare de arhivă care reprezintă un omagiu designer-ului Thierry Mugler. Colecția se va putea achiziționa din Băneasa Shopping City, Afi Cotroceni sau online. 

7. Puma x Fenty

Una dintre cele mai aplaudate colaborări ale Rihannei revine anul acesta. Deocamdată, nu avem informații despre când va fi lansată colecția, dar așteptăm cu nerăbdare să vedem cu ce ne vor surprinde de data aceasta. 

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…