Andreea Leta ∙ November 17, 2020 ∙ 2 min read

Gucci este una dintre casele de modă care, odată cu pandemia, a ales să mai facă o mișcare în ceea ce privește prezentările de modă. Cea mai recentă colecție este prezentată printr-o serie cinematografică. 

Alessandro Michele, directorul de creație Gucci, surprinde și de data aceasta prin prezentarea celei mai recente colecții. Dacă a fost unul dintre primii designeri care a cuplat linia masculină cu cea feminină într-o singură prezentare, acum a mai făcut o mișcare cu potențialul de a schimba cursul show-urilor de modă.

Odată cu pandemia, mai multe case au renunțat la participarea la Săptămânile Modei din marile capitale, și au ales mijloace alternative de a-și prezenta colecțiile, fie prin intermediul unui podium virtual, fie prin intermediul unor scurt-metraje de modă, cum a fost și cazul unor colecții Haute Couture. Gucci este acum una dintre acestea, alegând ca medium de prezentare tot arta cinematografică.

O serie de episoade zilnice, începând cu 16 noiembrie și terminând cu 22 noiembrie, va dezălui publicului noua colecție Gucci. Alessandro Michele a colaborat pentru aceasta cu regizorul Gus Van Sant, iar starul seriei este actrița și performerul Silvia Calderoni. Filmată într-un apartament din Roma, dintr-o clădire din secolul XX, seria debutează cu un episod în care vedem o dimineață din viața artistei. Rutina de dimineață începe cu fundalul sonor al unei telefonferințe a filosofului Paul B. Preciado, care poartă un costum din prima colecție Men’s wear semnată de Alessandro Michele pentru Gucci, în 2015.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Alessandro Michele a vorbit încă de la începutul pandemiei despre cum privește el, ca artist, situația și cum îi influențează munca. Seria, intitulată Ouverture Of Something That Never Ended, este unul dintre rezultatele atitudinii sale față de acest moment, pe care îl asociază unei uverturi pe care o definește astfel:

Ouverture means opening something that doesn’t come to an end. It seemed interesting to help define a time that never ends, and to restart at this moment of suspended time. Creativity is circular, you can’t stop it. While there is storytelling in the films there is no beginning and no ending.

Pe contul oficial de youtube al casei putem urmări zilnic fiecare episod. Iată-l pe primul:

Foto: Instagram/@gucci

Video: Youtube/Gucci

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…