Cătălina Teodorescu ∙ February 26, 2017 ∙ 2 min read

Roberto Rimondi şi Tommaso Aquilano îşi îndreaptă mereu atenţia către personalităţile diverse ale femeilor şi către ceea ce le marchează individualitatea. În comunicatul de presă care acompaniază colecţia, femeile sunt descrise drept „protagoniste, de-a lungul istoriei, a scenei artei, modei, literaturii, ştiinţei, politicii, finanţelor, şi… ale vieţii”. Este, aşadar, clar faptul că cei doi designeri sunt mândri de faptul că sunt feminişti.

Colecţia Aquilano Rimondi pentru sezonul toamnă/iarnă 2017 vine cu ceva pentru fiecare personalitate. Există siluete de inspiraţie masculină, cu volume uşor exagerate, dar care îmbracă forma corpului feminin în mod delicat, există piese care emană feminitate absolută, precum fustele terminate cu tivuri sub formă de volane, o rochie din catifea drapată şi căzută pe un umăr, şi fuste asimetrice cu croială în colţuri.

Colecţia Aquilano Rimondi este la fel de elegantă şi de refreshing precum un pahar de Peroni rece ca gheaţa – ambele omagiind stilul italian autentic.

Jachetele cu explozii de volum, în special la nivelul umerilor (un trend care continuă din sezonul trecut şi va fi reluat şi în toamna lui 2017), sunt echilibrate de lungimile scurte, terminate deasupra taliei, astfel încât să pună în evidenţă partea ei cea mai îngustă.

Petele ocazionale de oranj aprins, verde smarald, albastru safir sau mov intens sparg sobrietatea nuanţelor de gri care domină în rest colecţia, dând naştere unui echilibru ideal.

Colecţia s-a încheiat cu o suită de look-uri de seară cărora cei doi designeri le-au imprimat un strop de glamour, via sclipirilor neaşteptate. Zic „neaşteptate” pentru că nu m-aş fi aşteptat să văd pe podium un pardesiu la două rânduri de nasturi, din tweed imprimat cu carouri, acoperit cu o peliculă de paiete translucide care au creat un efect absolut spectaculos. Pe lângă pardesiul care pentru mine a fost de departe piesa de rezistenţă colecţiei, vibe-ul glam s-a făcut simţit şi prin intermediul unei rochii din lurex cu efect glitter, un sacou acoperit cu paiete, şi o serie de rochii din zale (sunt curioasă cât de mult cântăreşte o astfel de rochie, în condiţiile în care deşi muzica de fundal era la un volum destul de mare, când modelele se aflau destul de aproape, zgomotul sutelor de inele metalice micuţe se făcea totuşi auzit).

Presentato da Peroni Nastro Azzurro

Foto: NowFashion.com

Related Posts

Trend-Alert de toamnă: Ce culori vom purta în sezonul rece 2022/2023

Nuanțe neutre, blocuri de culoare și culori noi, fresh vor domina garderoba de toamnă și de iarnă, în…

Alist Designers boutique: Inspirație pentru lookuri de vacanță

Oficial, mai avem câteva săptămâni de vacanță, dar la Alist Designers boutique, vara pare un anotimp fără sfârșit…

Colecția pentru școală, în magazinele Next

Clopoțelul va suna în curând și părinții deja se gândesc la acest moment special. Reîntoarcerea la școală nu a…

Dolce & Gabbana prezintă colecția Zebra Collection

Casa de lux italiană prezintă o nouă colecție plină de farmec numită Zebra Collection. Îndrăzneață și excentrică, celebrând…

Alist Designers boutique: Sugar Couture, un brand dedicat puterii feminine

Andrea David, fondatoarea Sugar Couture, ne spune astăzi povestea din spatele brandului său, pe care ne bucurăm să…

Priyanka Chopra pozează pentru brandul Gloria Vanderbilt Jeans

Fosta Miss World Priyanka Chopra este ambasadorul celei mai noi campanii a brandului Gloriei Vanderbilt Jeans. Actrița cunoscută…

Johnny Depp este din nou ambasador Dior

Actorul în vârstă de 59 de ani a semnat din nou cu brandul Dior, pentru a fi imaginea…

Legendarul creator de modă japonez Issey Miyake a murit

Unul dintre creatorii de modă emblematici de origine japoneză, Issey Miyake, a murit la vârsta de 84 de…

SPRANDI- „TAKE A BREATH” AW22

Cea mai recentă campanie Sprandi, „Take a Breath”, este… despre tine! Despre cum te simți. Despre dreptul tău…

Cine sunt vedetele celei mai noi colecții Hugo BOSS

Modele de top, rapperi, influenceri și sportivi au fost cooptați în noua campanie BOSS. Kendall Jenner, Naomi Campbell,…