Andreea Leta ∙ November 21, 2023 ∙ 6 min read

Luna aceasta ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Ovidiu Mureșanu, care ne-a adus cu un pas mai aproape de Crăciun prin piesele The Stories of O., brandul sustenabil despre care influencerul ne povestește astăzi cu emoție și entuziasm: 

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul care aduce zâmbete
Ovidiu alături de Andreea Esca

Ovidiu, pentru început, spune-ne, pe scurt, povestea brandului tău. Care a fost drumul de la idee, la primul produs, și care au fost marile provocări ale începutului?

Brandul meu nici nu-și va imagina că va ajunge cu adevărat un brand care va putea fi găsit la un moment dat pe rafturile magazinelor. Dar în momentul în care mi-am lansat blogul (exact, am debutat în online în acea epocă), adică acum zece ani, căutam un nume pentru acesta care să fie și atractiv, dar să și spună oamenilor ceea ce vreau eu să le prezint pe platforma mea online. Și așa s-a născut The Stories of O., pentru că îmi doream că pe acest blog să prezint povești despre locurile, oamenii, lucrurile pe care le iubesc și/sau îmi plac foarte mult. Dar până la lansarea primei colecții de haine cu acest brand, au mai trecut câțiva ani. Și a fost cu totul și cu totul întâmplător, în momentul în care am colaborat cu un designer român, pentru a realiza împreună o colecție de tricouri. Iar aceasta a fost chiar O. Brad Frumos, tricoul care se găsește acum în AList Designers Boutique și care este unul dintre cele mai iubite de cunoscătorii brandului The Stories of O. 

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul care aduce zâmbete
Ovidiu alături de Alexandra Ungureanu

Ce te-a motivat să alegi drumul sustenabilității? Ne poți spune câteva aspecte prin care brandul tău se diferențiază de cele concurente, din acest punct de vedere al spiritului conscious? 

Încă din momentul în care am lansat primele colecții de îmbrăcăminte The Stories of O., mi-am dorit să pun pe primul loc nu doar calitatea materialelor, dar și să avem un impact minim asupra mediului. Știu că industria modei este unul dintre cele mai mari poluatoare ale planetei și atunci am vrut ca materialele ce se regăsesc în piesele de îmbrăcăminte The Stories of O. să fie organice, cum este bumbacul nostru certificat, sau din ori în combinație cu poliester reciclat. De altfel, cei care cumplara produse de la noi sunt încântați, în primul rând, de calitatea materialelor, care le oferă o viață mai lungă produselor noastre. Și astfel, reducem și consumerismul, nu doar poluarea. Iar livrarea comenzilor de pe shopul online TheStoriesofO.ro se face doar în cutii de carton reciclat. Un următor pas pe care ni-l dorim este de a face livrarea comenzilor (în orașele mari, cel puțin), doar cu ajutorul curierilor care folosesc biciclete sau alte mijloace de deplasare eco. 

Să vorbim puțin și despre procesul creativ. Ce te inspiră? Cui îi sunt adresate piesele tale? 

Colecțiile The Stories of O. se adresează tuturor care au umor. Și care adoră o poveste bine spusă, chiar dacă de data asta ea este imprimată sau brodată pe un tricou, o bluza sau o rochie. Și sincer să fiu, ei mă inspiră, pentru că jocurile de cuvinte care încep cu litera O. circulă în jurul nostru mereu. Iar colecțiile mele exact asta fac, se joacă cu aceste expresii și le imprimă sau brodează pe haine. Avem O. My God!, dar și O. caut cu lumânarea!, O. Viață Mea dar și O. My Love sau O.Brad Frumos!, iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute colecții ale noastre. 

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul care aduce zâmbete
Ovidiu alături de Noemi Meilman

Având în vedere că ești atât de prezent în activitățile industriei fashion locale, cum simți în acest moment piața antreprenorilor și a designerilor români? Care sunt lucrurile pe care le apreciezi și care sunt cele pe care, dacă ar fi posibil, le-ai schimba peste noapte? 

Aici sunt atât de multe de spus! În primul rând, cred că antreprenorii din această industrie se confruntă cu toate problemele cu care se confruntă toți antreprenorii din România. Mai ales cei din industriile creative. Există câteva inițiative de sprijin ale statului, dar sunt foarte puține comparativ cu nevoile acestora. Am urmărit de-a lungul anilor evoluția multor tineri designeri absolvenți ale facultăților de modă și design, unii cu enorm de mult talent, dar care au dispărut, poate pentru că nu au găsit sprijin și nu au reușit să gândească un business pornind de la colecțiile lor. Iar asta consider că e o mare pierdere. Din fericire, există câteva inițiative private, care fac eforturi în a ajuta industriile creative și asta e minunat. Însă mi-ar plăcea să văd un astfel de interes și din partea statului. 

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul care aduce zâmbete
Ovidiu alături de Gianina Corondan

Ai adus spiritul Crăciunului în oraș! Spune-ne tot ce trebuie să știm despre minunata colecție dedicată acestui sezon, pe care o găsim la boutique până la finalul lunii noiembrie. 

După cum spuneam, colecția O. Brad Frumos îmi e cea mai dragă, pentru că a fost chiar prima lansată de brandul The Stories of O: Este o serie limitată, ce se găsește, desigur, doar în perioada premargatoare Crăciunului, iar acum mă bucur că poate fi achiziționată și din Alist Designers Boutique, din București Mall Vitan. Ea ainclude tricouri și hanorace din bumbac organic premium, albe și roșii, imprimate cu textul O. Brad Frumos. Va așteptăm în magazinul de la parterul mall-ului, pentru că acolo am și împodobit bradul, astfel încât puteți intra complet în atmosfera sărbătorilor de iarnă, dacă ne treceți pragul. 

Foto: PR 

Related Posts

CONVERSE PREZINTĂ CEA MAI NOUĂ SILUETĂ: RUN STAR TRAINER

Faceți cunoștință cu noul Run Star Trainer – o celebrare a sportului, a stilului și a originilor.  Aleargă,…

Cum să fiți cel mai stylish cuplu, fără să vă asortați hainele 

Cu toate că trăim în era social media, în care totul trebuie să fie picture perfect, nu este…

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…