Andreea Leta ∙ March 27, 2021 ∙ 5 min read

pur. este unul dintre brandurile de care nu ai cum să nu te îndrăgostești iremediabil odată ce l-ai descoperit. Astăzi aflăm povestea din spate. Dacă nu ai reușit încă să ajungi la Alist Designers boutique, profită de acest weekend și vino negreșit să vezi și să probezi piesele: 

Cum a luat naștere brandul tău? Care au fost pașii pentru prima colecție? 

pur. a luat naștere după vreo 6 ani de experimente, încercări și exerciții cu materiale și texturi, și s-a transformat foarte brusc dintr-un hobby într-un job full-time, odată cu terminarea facultății. Eu am absolvit arhitectura, așa că în timpul studiilor, experimentele mele erau ghidate numai și numai de pasiune, ceea ce a fost foarte benefic, la momentul respectiv, fiindcă nu am avut nicio presiune din exterior, și nici nu exista necesitatea de validare a ceea ce făceam. După absolvire, în schimb, știam că îmi doresc să continui în direcția creației vestimentare, așa că am lansat primul produs al brand-ului pur., #helancahygge, care a fost un real succes (pentru așteptările mele de atunci). La început, coseam doar eu, iar la scurt timp am angajat o croitoreasă, dar lucrurile se desfășurau, încă, destul de lent. Ceea ce a însemnat că următoarele 3-4 produse au fost lansate pe rând, la o distanță de o lună sau două fiecare. La început, majoritatea vânzărilor erau în Timișoara – clienții fie îmi scriau pe instagram, fie veneau direct la micul atelier pe care îl aveam atunci. Abia după câteva luni am deschis platforma pentru comenzi online, unde eram foarte mândră să am 5 produse disponibile (acum avem peste 80 și multe proiecte adiacente). A fost un proces extrem de firesc și natural, și faptul că nu am grăbit nimic m-a ajutat să fac alegerile potrivite și să iau deciziile cele mai bune, pentru a aduce pur. în locul în care este acum.

Alist Designers boutique - Pur clothing

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Mă inspir din tot ceea ce mă înconjoară, dar principalele trei surse sunt ceea ce citesc, ceea ce ascult, și ce observ în călătoriile mele – nuanțe, texturi și inclusiv, sentimente. Nu toate lucrurile care mă inspiră pe moment se concretizează imediat într-un proiect, dar sunt sigură că tot ce văd, aud, citesc sau simt se înmagazinează într-un loc foarte sigur din mintea mea și, la un moment dat, lucrurile se leagă într-un mod frumos.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Toate hainele pe care le creez sunt trecute prin filtrul meu, iar clienta ideală aș putea spune că are valorile și curioizitățile pe care le am și eu – de aceea simt că mi-a fost mereu foarte ușor să promovez ceea ce fac și să mă adresez clienților într-o manieră pe care ei o apreciază. Mereu am făcut piese vestimentare de care eu simțeam că am nevoie și pe care nu le găseam în alt loc, și cred că e foarte important să păstrez nuanța asta personală. Bineînțeles că experimentez și sunt extrem de deschisă la nou, dar nu cred că aș putea face vreodată un produs despre care știu că este la modă sau se caută, dar pe care eu nu îl consider necesar sau în care eu nu aș crede. De aceea mă bazez foarte mult pe ceea ce simt, fiind sigură că, cu anumite excepții și variațiuni, și “clienta ideală” este în asentimentul meu.

Alist Designers boutique - Pur clothing

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

Mă bucur să pot spune că ideea de bază a atelierului pur. a fost gândită cu atenție pentru Planetă, pentru mediul înconjurător dar și pentru oamenii din jur, încă dinainte de pandemie. Nu am avut nevoie de mari modificări fiindcă, încă de la început, am dedicat multă energie pentru a crea un proces de producție cât mai eficient și etic, un proces de transport cât mai sustenabil și o strategie de comunicare cât mai mindful și transparentă. În această perioadă, cred că cel mai important este să ne întrebăm de ce facem ceea ce facem, având mereu în minte ideea că cel mai bun lucru pe care îl putem dărui celorlalți, dar și nouă înșine, este să lăsăm lumea un loc mai bun și mai frumos decât atunci când am pășit prima oară în ea.

Alist Designers boutique - Pur clothing

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

La Alist am adus câte puțin din toate seriile. Nu am adus un stoc mare de produse, dar am încercat să expunem cel puțin câte unul din fiecare model (mai ales cele statement – Decizie., helanca hygge, #poezie), pentru că mi-am dorit ca oamenii care vizitează standul pur. să aibă atât o idee generală despre ceea ce facem, cât și să poată încerca mărimile și simți pe piele materialele pe care le folosim.

Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află partenerii de la București Mall Vitan. Poți găsi în continuare colecțiile pur. pe site-ul oficial al brandului. 

Alist Designers boutique - Pur clothing

Foto: PR 

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…