Andreea Leta ∙ March 15, 2021 ∙ 4 min read

Luwa este unul dintre cele mai delicate branduri de la Alist Designers boutique, din aceasă perioadă. Materialele ușoare, aparent foarte fragile, îți atrag atenția imediat ce faci câțiva pași în interiorul magazinului, așa că ne-am dorit foarte tare să aflăm povestea din spatele colecției. 

Cum a luat naștere brandul tău?  

 Am fost dintotdeauna o fire creativă, de mic copil am atras atenția celor din jur cu desenele și cu schițele mele, astfel încât părinții mi-au cam dat mână liberă și am ajuns să fac liceul de arte plastice TONITZA și studiile superioare  UNARTE cu master în ceramică/sticlă/metal.  În liceu mi-am dorit foarte mult să fac Design Vestimentar însă am intrat la Scenografie și Costume și pentru că schițele mele erau foarte puternice și impunătoare și aveau o volumetrie aparte am fost îndreptată de către profesori către sculptură și așa m-am îndepărtat puțin de visul meu în ceea ce privește arta vestimentară.

 Anii au trecut.. am avut diverse alte meserii, planuri și proiecte, dar tot în sferă creaționala și pentru că prietenii cereau deseori sfaturi în legătură cu hainele și erau mulțumiți, a prins contur și s-a  materializat dorința de când eram copil, de a face DESIGN VESTIMENTAR… LUWA la început s-a numit SPERIMENTALE-un proiect bazat pe produse vestimentare și accesorii exclusiv din piele naturală, care pe parcurs a evoluat și s-a concretizat în 2014 în LUWA,  un proiect foarte drag în care am investit foarte mult timp și suflet. 

Care au fost pașii pentru prima colecție? 

Prima colecție  a fost, de fapt, un proiect in cadrul unui curs de Design Vestimentar care a caștigat locul 1 și am avut șansa să îl materializez cu o prezentare live pe podium la București Fashion Week, la secțiunea New young designer, de aici a pornit totul.

Luwa

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Nu aș putea numi doar 3 surse de inspirație, pentru mine drumul de la idee la produs este alambicat … eu am un motto: MAKE ART TO EXPRESS NOT TO IMPRESS, și de aici tot procesul. Deseori mă așez la birou să schițez  o colecție din care apoi nu materializez nimic pentru că nu mi se pare că e destul de originală ideea sau nu exprimă ce doresc eu să transmit. Ma inspiră foarte mult elementele grafice și volumetriile existențe în natură sau arhitectură,  iar drumul de la idee la produs variază de fiecare data, uneori incepa a croi un produs după o schița și până la final produsul suferă destul de multe modificări pt că pe parcurs apar alte idei, încât deseori nu mai seamănă cu schița.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale?

Clientela mea este de sex feminin, dorește să fie remarcată, să fure privirea, deseori este îndrazneață prin atitudine și provocatoare prin alegerile vestimentare făcute, este foarte feminina și doreșe calitate și unicitate, nu cantitate.

Luwa

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

Schimbările sunt majore din punctul meu de vedere. Consider că ar trebui să avem răbdare în această perioadă și să nu ne mai avântăm să producem obiecte inutile, am susținut tot timpul importanța calitatii…eu anul trecut am făcut un pas înapoi, m am retras pt câteva luni bune și am încercat să observ încotro se îndreaptă lumea, am revenit cu ajutorul și susținerea  echipei ALIST și cu această ocazie țin să le mulțumesc din suflet pentru toate eforturile și susținerea pe care o acordă designului românesc. Abordarea mea este puțin mai diferită față de anii trecuți, din păcate nu mai avem evenimente pt care să producem cum o făceam înainte, înainte produceam foarte nisat, acum am ales să cuprind o paletă mai largă de cerințe. Nu știu care vor fi exact urmările însă mi aș dori ca după această perioadă bradurile locale (mă refer la cele din România / produse în România) sa fie mai căutate și mai apreciate de cumpărător.

Luwa

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Sunt produse feminine, ușor de purtat, din materiale naturale, am ales întotdeauna materiale lejere, vâscoză, bumbac, lână, mătase. Momentan lucrez la colecția nouă, cu materialul meu preferat, Organza, încerc să aduc elemente noi, însă pe același stil autentic pt Luwa.

Vino la Alist Designers boutique până pe 31 martie pentru a descoperi creațiie LUWA. În acest proiect prezentat de Mastercard, alături de noi sunt partnerii de la București Mall Vitan. 

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…